Turiu pripažinti, kad prieš kurį laiką į pyragus, keksus ir tortus su morkomis visada žiūrėjau ganėtinai kreivai. Ilgą laiką nebuvo noro net pamėginti, nes buvau įtikėjusi, kad skonis bus "prastas" arba bent jau "nieko įspūdingo". Padrąsinta kelių draugių, vis tik pasižadėjau iškepti morkų pyragą su sūrio kremu.
Gamindama, vis gi turėjau tą nusistatymą, kad teks kepti antrą kartą, bet kaip aš klydau! Šis morkų pyragas buvo toks neįtikėtinai skanus, kad tikrai jį pamilau. Todėl drąsiai galiu Jums visiems pasakyti, kad tai - tobulo skonio morkų pyragas.
Purus, drėgnas, minkštas, kvapnus ir "su savo cinkeliu", kurio suteikia traškantys karijų riešutai. Jame itin gerai susipina morkų, cinamono, kokoso, karijų ir citrinos skoniai. Visa puokštė, bet viskas kartu idealiai sudera tarpusavyje.
Apteptas maskarponės kremu ir patiektas ant stalo jis visiškai gali atstoti netgi prabangų tortą.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 22 centimetrų dydžio pyragas.