Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir avietėmis

2018-03-12 Autorius Visko po trupinėlį

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir avietėmis
Pyragas gavosi toooks kvapnus bei gardus, kad net nespėjo gerai atvėsti, nes jau buvo suvalgytas. Sluoksniuotas tešlos pyragas yra labai lengvai pagaminamas, taip pat nereikės daug ingredientų, o tai man labai patinka. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Dideliam pyragui:
    • šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 2 pakelių (po 500 gramų)
    • varškė: 700 gramų (rupi, sausa)
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus
    • šviežios avietės arba aviečių uogienė: 1 litro (apibertos cukrumi bei lengvai permaišytos)
    • kiaušiniai: 1 didelio (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į kepimo skardą ištieskite kepimo popierių bei ant jo padėkite pakočiotą atšilusios tešlos lakštą. Tada ant lakšto plonai ištepkite gerai sutrintą varškę su cukrumi bei kiaušiniais, palikite maždaug 1-2 centimetrus nuo kraštų. Užberkite cukruotas avietes ant varškės.
  2. 2. Po to užklokite viską kitu tešlos lakštu, padarykite jame įpjovas. Kraštelius stipriai apspauskite patepusios kiaušinio plakiniu. Likusiu aptepkite pyrago viršų.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol pyragas įgaus gražią rusvai auksinę spalvą, maždaug pusvalandį. Skanaukite!
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir avietėmis
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir avietėmis
Pyragas su agrastais ir migdolais
(1)
Tarta su varške ir apelsinais
(2)
Pinca - kroatiškas Velykų pyragas
(1)
Avižinis pyragas su abrikosais ir razinomis
(1)
Rabarbarų pyragas su pudingu
(3)