Pyragas gavosi toooks kvapnus bei gardus, kad net nespėjo gerai atvėsti, nes jau buvo suvalgytas. Sluoksniuotas tešlos pyragas yra labai lengvai pagaminamas, taip pat nereikės daug ingredientų, o tai man labai patinka. :)
Ingredientai
Dideliam pyragui:
šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 2 pakelių (po 500 gramų)
šviežios avietės arba aviečių uogienė: 1 litro (apibertos cukrumi bei lengvai permaišytos)
kiaušiniai: 1 didelio (aptepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į kepimo skardą ištieskite kepimo popierių bei ant jo padėkite pakočiotą atšilusios tešlos lakštą. Tada ant lakšto plonai ištepkite gerai sutrintą varškę su cukrumi bei kiaušiniais, palikite maždaug 1-2 centimetrus nuo kraštų. Užberkite cukruotas avietes ant varškės.
2. Po to užklokite viską kitu tešlos lakštu, padarykite jame įpjovas. Kraštelius stipriai apspauskite patepusios kiaušinio plakiniu. Likusiu aptepkite pyrago viršų.
3. Paskui kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol pyragas įgaus gražią rusvai auksinę spalvą, maždaug pusvalandį. Skanaukite!