Cukinijų pyragas su goji uogomis, aguonomis ir citrininiu glaistu

2023-09-28 Autorius Gamina Vanagai

Cukinijų pyragas su goji uogomis, aguonomis ir citrininiu glaistu
Tai itin tradicinis ir visur sutinkamas cukinijų pyrago, dar kitur vadinamos cukinijų duonos, receptas. Tai gal net kitiems žmonėms nieko naujo čia neparašysiu, nebent tik, kad galite įvairiai varijuoti su priedais - nuo aguonų, sėklų iki džiovintų uogų ir riešutų... pas mus šį kartą - aguonos bei skaniosios goji uogos. Toks variantas tikrai labai patiko ir būtent jį rekomenduoju ir Jums. Esu tikra, kad nenuvils. Tad pradedam gaminti jau dabar!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • tarkuotos cukinijos: 2 stiklinių
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • saulėgrąžų aliejus: 100 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 3 arbatinių šaukštelių
    • muskatas: žiupsnelio
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • goji uogos: 2 saujų
    • citrinos: 0,5
    • cukraus pudra: 4 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplakite su cukrumi kol išputoja, po truputį pilkite aliejaus ir vėl gerai išplakite.
  2. 2. Tada cukinijas sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, nusunkite, sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Atskirai sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną ir muskatą.
  5. 4. Tuomet po vieną šaukštą sausą masę įmaišykite į kiaušinių masę.
  6. 5. Galiausiai sudėkite goji uogas ir nutarkuotą citrinos žievelę.
  7. 6. Pasiruoštą masę dėkite į formą (labiausiai tinka duonos forma) ir dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 45 minutėms.
  8. 7. Skaniausia pyrago dalis - iškepus pyragą šiek tiek atvėsinkite ir "palaistykite" saldžiai rūgštoku glaistu iš sumaišytų su cukraus pudra citrinos sulčių ir likusia tarkuotos citrinos žievele (glaistas turi būti ganėtinai skystas, o vėsdamas sutvirtės ir pabals).
  9. 8. Tikrai tai labai drėgnas, minkštas ir saldžiarūgščiai gavus pyragas / valgomas jau atvėsęs. Pasilepinkite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau cukinijų pyragų receptų rasite: Cukinijų pyragai.
Pyragas su agrastais ir migdolais
(1)