Prancūziškas rabarbarų pyragas

2018-05-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Prancūziškas rabarbarų pyragas
Parsinešiau iš netoliese esančio turgaus rabarbarų, pasidėjau ir galvojau ką gi čia skanaus pagaminus? O internete kaip tyčia daug receptų, kur rašo, kad rabarbarai -tai vaikystės skonis. Sėdžiu ir mėginu prisiminti, bet... Daug skonių iš vaikystės atsimenu, bet va rabarbarų - kažkodėl ne. Ir savo vyro paklausiau ar jis prisimena rabarbarus iš vaikystės. Pasirodo ir jis neprisimena šio skonio.:)
 
Todėl pradėjau ieškoti pyrago recepto, kuris patiktų visai šeimai, būtu greitai pagaminamas ir visi produktai būtu namuose, nes iki parduotuvės jau nebenorėjau eiti. Šis prancūziškas rabarbarų pyragas gavosi daug geriau nei tikėjausi. Va taip iš visai paprastų ingredientų ir gimsta tobuli šedevrai. Pamėginkite ir Jūs pasigaminti. Manau nudžiugsite. :)

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kambario temperatūros kiaušiniai: 3 (dideli)
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • rabarbarai: 500 gramų (supjaustyti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kepimo indą patepame su trupučiu sviesto arba išklojame su kepimo popieriumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės (užtrunka maždaug kelias minutes).
  5. 4. Po vieną mušame kiaušinį bei plakame, kol gerai įsiplaks į sviesto masę. Po to įmaišome vanilę.
  6. 5. Tada miltus persijojame su kepimo milteliais bei druska. Beriame po truputį į sviesto masę bei plakame sumažinusios plaktuvo greitį, kad tešla išliktų puri.
  7. 6. Suberiame į tešlą nuluptus bei plonomis juostelėmis supjaustytus rabarbarus. Šaukštu gerai išmaišome.
  8. 7. Paskui tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo indą bei išlyginame paviršių.
  9. 8. Kepame apie 45–55 minutes (tikriname mediniu pagaliuku: jis neapsivelia tešla, jei pyragas jau yra iškepęs).
  10. 9. Iškepusį apibarstome su milteliniu cukrumi. Skanaujame!
  11. iškeptas prancūziškas pyragas su rabarbarais
  12. 10. Patarimas: Jeigu kepinys kepant pradeda per greitai ruduoti, pridengiame su folija.
  13. 11. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai
Prancūziškas rabarbarų pyragas
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
(9)
Gardus slyvų pyragas
(2)