Itališkas kriaušių pyragas - Torta di Pere

2023-09-14 Autorius WorldRecipes.lt

Itališkas kriaušių pyragas - Torta di Pere
Kol rudens sezonas dar dovanoja pilnas pintines sodo gėrybių, metas kepti pačius įvairiausius pyragus. Kadangi turėjau daug kriaušių, prisiminiau savo labai pamiltą kriaušių pyragą - Torta di Pere, kurį nusižiūrėjau keliaudama prieš maždaug 10 metų Italijoje. Tuo metu buvome apsistoję pas vieną šeimą ir būtent jie pavaišino šiuo pyragu. Pamenu, kad mūsų šeimai labai patiko ir visi suvalgėme tikrai ne po vieną gabaliuką. Garbaus amžiaus ponia negailėdama pasidalino receptu ir sakė, kad daug šeimų Italijoje smaližiauja būtent šitaip. Ir atkartojus pyragą namie, skonis tikrai buvo tas pats. Tad rekomenduoju drąsiai ir Jums!

Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens kepimo forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kriaušės: ~1,2 kilogramo
    • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
    • cukrus: 220 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 240 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnio
    • citrinos: 1 didesnės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kriaušes nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.
  2. 2. Tada sviestą išplakite su cukrumi, kol masė pabalsta.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydami.
  5. 4. Įsijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.
  6. 5. Nutarkuokite citrinos žievelę, įspauskite jos sultis. Suberkite kriaušes ir masę gerai išmaišykite.
  7. 6. Pasiruoštą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą.
  8. 7. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 45-50 minučių.
  9. 8. Po to pabarstykite cukraus pudra.
  10. 9. Pjaustykite skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau kriaušių pyragų receptų rasite: Kriaušių pyragai.
Morkų pyragas su maskarponės sūrio kremu
(1)
Braškinis žele pyragas
(3)