Varškės ir kefyro pyragas su obuoliais - neliko per kelias minutes!

2019-02-01 Autorius WorldRecipes.lt

Varškės ir kefyro pyragas su obuoliais - neliko per kelias minutes!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 3-4 šaukštų
    • miltai: 1-1,5 stiklinės
    Įdarui:
    • rūgštūs obuoliai: 750 gramų
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • varškė: 250 gramų
    • kefyras: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • vanilinis pudingas: 1 pakelio
    Aptepimui:
    • medus: 1-2 šaukštų (arba abrikosų uogienė)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šaltą sviestą sukapokite su cukrumi bei miltais į vientisą masę. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę bei dėkite maždaug 30 minučių į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet 26 centimetrų formą ištepkite sviestu bei pabarstykite džiūvėsėliais, išklokite tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlos kraštelius prispauskite prie kepimo formos sienelių. Subadykite šakute bei kepkite maždaug 15 minučių iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  5. 4. Per tą laiką, pasiruoškite varškės masę. Varškę sumaišykite su kefyru, kiaušiniais, cukrumi, citrinos sultimis bei vanilinio pudingo milteliais. Varškės masė gausis ganėtinai skysta, bet neišsigąskite. Nusilupkite bei skiltelėmis supjaustykite obuolius (galite apšlakstyti citrinos sultimis).
  6. 5. Po to ant tešlos sudėkite obuolių skilteles, užpilkite varškės masę bei ant jos gražiai išdėliokite kitą sluoksnį obuolių. Kepkite maždaug 40-50 minučių. Likus apie 10 minučių iki kepimo pabaigos obuolius aptepame pašildytu medumi arba abrikosų uogiene.
  7. 6. Pyragą atvėsinkite bei mėgaukitės! Varškės masės skonis itin panašus į mascarponę.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.
Varškės pyragas su abrikosais
(4)
Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu
(14)