Žemoje temperatūroje kepta lašiša su svogūnų vinegretu

2020-04-01 Autorius WorldRecipes.lt

Žemoje temperatūroje kepta lašiša su svogūnų vinegretu
Radau vieną receptą ir norėjau kuo greičiau pagaminti. Pagal rastą receptą aš pati padidinau šiek tiek temperatūrą ir kepimo laiką, nes pagal kepimo laiką paragavus, aišku valgyti buvo galima, bet lašišos skonis labiau priminė sūdytą nei keptą lašišą. Bet iš tikrųjų buvau nustebusi kokia skani ir sultinga lašiša gavosi. Marinavau lašišą per naktį (tiksliau sūdžiau), tai irgi pridavė savotiško šarmo. Panašiai lašišą sūdau visada gamindama lašišą. Na, o svogūnų vinegreto receptą tikrai naudosiu ir prie iškeptų lauko kepsnių ar šašlykų ir panašiai, nes labai skanus garnyras gavosi. Pastangų mažai, o rezultatas puikus, išmėginkite ir jūs. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Lašišai:
    • lašiša: 500 gramų (turėtų būti išties šviežia)
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • krapai: geros saujos (šviežių arba šaldytų)
    Svogūnų vinegretui:
    • mėlynieji svogūnai: 2 nedidelių 
    • česnakas: 5 skiltelių
    • svogūnų laiškai: 1-2
    • krapai: saujos 
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto (tų, kur su grūdeliais)
    • baltojo vyno actas: 4 valgomųjų šaukštų  (aš naudojau obuolių)
    • druska: žiupsnio
    • cukrus: žiupsnio
    • alyvuogių aliejus: kad viską apsemtų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma užmarinuojame (tiksliau užsūdome) lašišą. Lašišą išdarinėjame (jei norime, supjaustome norimomis porcijomis), išrenkame visus kaulelius, ašakas (jei sunkiai sekasi, pasitelkiame pincetą - darbas taps daug lengvesniu).
  2. 2. Krapus supjaustome. Lašišą išmasažuojame su cukrumi ir druska, užbarstome krapais ir paliekame pasimarinuoti. Kiek marinuosite priklauso nuo jūsų - būtų gerai pamarinuoti bent valandą laiko, aš šitaip lašišą palaikiau per naktį.
  3. Reklama
  4. 3. Pasimarinavusią lašišą nuvalome nuo marinato popieriniu rankšluosčiu ir dedame į iki 75 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę apie 30 minučių. Jei norite, galite išimti iš orkaitės. Aš padidinau kaitrą iki 175 laipsnių temperatūros, įjungiau grilio režimą ir dar pakepiau maždaug 10 minučių.
  5. patiekta žemoje temperatūroje kepta lašiša
  6. 4. Kai tik įdėjome lašišą kepti arba dar anksčiau pasiruošiame svogūnų vinegretą. Jam svogūnus ir česnakus supjaustome plonomis riekelėmis.
  7. 5. Susmulkiname ir krapus bei svogūno laiškus ir viską sumaišome kartu su garstyčiomis, actu, druska, cukrumi bei alyvuogių aliejumi.
  8. 6. Vinegretas turėtų pasimarinuoti bent 40 minučių, karts nuo karto pamaišome. Ir tiekiame.
  9. žemoje temperatūroje kepta lašiša
  10. 7. Aš patiekiau kartu su bulvių koše bei žaliomis salotomis. Labai skanu!
  11. patiekta žemoje temperatūroje kepta lašiša su svogūnų vinegretu
  12. 8. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
(2)