Aguonų pyragas | Tobulas receptas

2017-10-17 Autorius Laisvalaikis virtuvėje

Aguonų pyragas | Tobulas receptas

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 200 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų (arba kepinių margarinas)
    • cukrus: 25 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kiaušinio tryniai: 1
    • grietinė: 90 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos žievelės: 2 arbatinių šaukštelių
    Aguonų įdarui:
    • maltos aguonos: 100 gramų
    • karštas pienas: 3 valgomųjų šaukštų
    • romas: 2 šaukštų (arba keletas lašų romo esencijos)
    • cukrus: 50 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • razinos: 80 gramų
    • kiaušinio tryniai: 1
    • citrinos žievelės: iš 1 vnt.
    Apibarstymui:
    • mitelinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasigaminame tešlą. Sviestą išsukame su cukrumi (nepamirštame ir vanilinio) bei kiaušinio tryniu. Supilame grietinę bei suberiame citrinos žievelę. Beriame persijotus miltus bei kepimo miltelius. Užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę bei dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
  2. 2. Tuomet į dubenį beriame maltas aguonas, ant jų užpilame karštą pieną, suberiame razinas, cukrų (paprastą bei vanilinį), citrinų žieveles, pilame romą bei kiaušinio trynį. Viską pamaišome.
  3. 3. Tada įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Ant stalo paviršiaus pabarstome miltų. Iškočiojame tešlą, dedame aguonų įdarą, paskleidžiame jį per visą plotą. Susukame atsargiai į ritinėlį, gražiai užspaudžiame abu galus bei dedame į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėlius, galbūt gražiau iškepa, bet kuriuo atveju skonio nesugadinsite). Kepame maždaug 25–30 minučių. Ataušiname bei apibarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!
Greitas minkštas pyragas
(13)
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
(27)
Beatos šokoladinis pyragas su rududu
(3)