kambario temperatūros sviestas: 100 gramų (arba kepinių margarinas)
cukrus: 25 gramų
vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
kiaušinio tryniai: 1
grietinė: 90 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
citrinos žievelės: 2 arbatinių šaukštelių
Aguonų įdarui:
maltos aguonos: 100 gramų
karštas pienas: 3 valgomųjų šaukštų
romas: 2 šaukštų (arba keletas lašų romo esencijos)
cukrus: 50 gramų
vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
razinos: 80 gramų
kiaušinio tryniai: 1
citrinos žievelės: iš 1 vnt.
Apibarstymui:
mitelinis cukrus
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pasigaminame tešlą. Sviestą išsukame su cukrumi (nepamirštame ir vanilinio) bei kiaušinio tryniu. Supilame grietinę bei suberiame citrinos žievelę. Beriame persijotus miltus bei kepimo miltelius. Užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę bei dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
2. Tuomet į dubenį beriame maltas aguonas, ant jų užpilame karštą pieną, suberiame razinas, cukrų (paprastą bei vanilinį), citrinų žieveles, pilame romą bei kiaušinio trynį. Viską pamaišome.
3. Tada įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Ant stalo paviršiaus pabarstome miltų. Iškočiojame tešlą, dedame aguonų įdarą, paskleidžiame jį per visą plotą. Susukame atsargiai į ritinėlį, gražiai užspaudžiame abu galus bei dedame į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėlius, galbūt gražiau iškepa, bet kuriuo atveju skonio nesugadinsite). Kepame maždaug 25–30 minučių. Ataušiname bei apibarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!