Bananų duona su razinomis ir migdolais

2017-11-23 Autorius Baking Secrets

Bananų duona su razinomis ir migdolais

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • rudas cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1 (vid. dydžio)
    • sutrinti bananai: 450 gramų
    • grietinė arba natūralus jogurtas: 3 šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • miltai: 225 gramų
    • kepimo soda: 1 šaukštelio
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • druska: 0,25 šaukštelio
    • razinos: 100 gramų
    • smulkinti migdolai: 40 gramų (arba kiti riešutai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje išsukame minkštą sviestą su cukrumi bei vanile. Tada įmušame kiaušinį. Supilame grietinę, sudedame šakute sutrintus bananus bei viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje sumaišome miltus, sodą, druską ir cinamoną. Į miltus įmaišome razinas bei migdolus.
  3. 3. Po to suberiame miltų mišinį į šlapią masę bei viską išmaišome mentele, kol neliks sausų miltų.
  4. 4. Paskui orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepame bei kepimo popieriumi išklojame pailgą skardelę. Į skardą supilame tešlą, viršų išlyginame. Kepame duoną maždaug 60 minučių (ar jau iškepė tikriname mediniu pagaliuku).
  5. 5. Paliekame duoną maždaug 5 minutėms skardoje, tik tada išimame bei visiškai atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!