Braškių uogienė su mėlynėmis ir bazilikais

2017-10-25 Autorius WorldRecipes.lt

Braškių uogienė su mėlynėmis ir bazilikais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šviežios braškės: 2 kilogramų
    • šviežios mėlynės: 1 litro
    • uogienių cukrus: 1 kilogramo (su pektinu)
    • cinamoniai ir anyžiniai bazilikai: saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia braškes nuplaukite, nugnybkite kotelius bei sutrinkite trintuvu (turi likti braškių gabalėlių, neturi būti tyrė). Suverskite į puodą, užberkite nuplautas bei perrinktas mėlynes ir užkaiskite. Virkite nuolatos maišydamos, kad nesviltų.
  2. 2. Pradėjus kilti garams, pamažu maišydamos supilkite uogienių cukrų bei užvirinkite. Ant nedidelės ugnies leiskite lengvai kunkuliuoti maždaug 10 minučių. Nuolatos maišykite. Likus 5 minutėms, dėkite saują bazilikų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada išjunkite ugnį, supilstykite uogienę į švarius indelius bei užsukusios palaikykite parą pastačiusios juos aukštyn kojomis. Skanaus!
  5. 4. Pastebėjimas: Bazilikus prieš pilstant uogienę į stiklainius galite išrankioti, jei bijosi intensyvesnio jų aromato (galite surišti į ryšulėlį prieš metant į puodą, kad būtų lengva juos išimti). Tačiau man pačiai jie visiškai netrukdo.
Braškių uogienė su mėlynėmis ir bazilikais
Brownie! (Braunis!)
(5)
Veganiška bananų duona - pyragas
(7)