1. Pirmiausia išvirkite bulves su lupena bei palikite pravėsti. Tuomet nulupkite bei sutarkuokite jas burokinės tarkos pagalba (galite paskui dar grūstuve pagrūsti). Įmuškite kiaušinius, berkite druskos, išmaišykite ir sudėkite miltus. Masė turėtų gautis itin minkšta. Perkelikite tešlą ant gerai pamiltuoto paviršiaus, gerai apmiltuokite tešlą bei suformuokite ritinį. Padalinkite į 5 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko rankomis išspauskite plokščią paplotėlį, uždėkite dešrelę bei apsukite tešla. Gerai apmiltuokite!
2. Paskui įkaitinkite keptuvę su keliais šaukštais aliejaus, įmeskite česnako skilteles, kai pakvips, jas išimkite bei sudėkite kepti pyragėlius. Apkepkite iš visų pusių. Patiekite ir skanaukite!
Reklama
3. Pastebėjimas: Prie šių pyragėlių galite pasigaminti savo mėgstamo padažiuko (aš tiesiog sumaišau pomidorų padažą su majonezu ir aštriais prieskoniais).
4. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.