Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su varške

2023-10-05 Autorius Su karamele

Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su varške
Tikriausiai daugybei žmonių šis patiekalas asocijuojasi su valgykla ar dar mokyklos laikais. O ir pavadinami jie būdavo įvairiausiai - bulviniai kukuliai, šilkiniai kukuliai, bulviniai dubenėliai ir panašiai. Tokie bulvių kukuliai gali būti verdami ir visai be jokio įdaro, ir su mėsos įdaru. 

Šį kartą sau įsirašau į atmintį receptą kukulių su varške, pritaikytą, patobulintą pagal mano šeimos skonio receptorius - kad nepamirščiau jų bent jau bulvių sezono metu šeimynai pagaminti. Juos skaniai sukirto ir mūsų mažasis - taigi subalansuota visai šeimai, na, bent jau vakarienei. Pamėginkite drąsiai pasigaminti ir Jūs.:)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 500-600 gramų
    • krakmolas: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: žiupsnio
    Įdarui:
    • varškė: ~250 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: žiupsnelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1 (pakepinto)
    • tarkuotas sūris: dviejų saujų
    • šviežios ar džiovintos mėtos (arba peletrūnas arba krapai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nuplaukite bei išvirkite su lupenomis.
  2. 2. Išvirusias bei pravėsusias nulupkite ir sumalkite su mėsmale. Kitos šeimininkės kartais sutarkuoja virtas bulves burokinės tarkos pagalba - irgi idėja. Svarbiausia, kad neturi būti gumulėlių.
  3. Reklama
  4. 3. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, dėkite krakmolą, berkite druskos bei ranka išmaišykite.
  5. 4. Pasidarykite vienodo dydžio kukuliukus bei sudėkite ant pakrakmolintos (kitaip prilips) lentelės.
  6. 5. Tuomet įdarui varškę sutrinkite su kiaušiniu, įspaustu česnaku, pakepintu svogūnu, druska, sutarkuotu sūriu bei mėtomis. Gerai išmaišykite.
  7. 6. Tada iš bulvių kukuliukų padarykite plokščią apskritimą, dėkite maždaug šaukštelį įdaro, užspauskite bei rankomis padailinkite kukulį-skritulį. Ir taip padarykite visus kukuliukus.
  8. 7. Dėkite juos į verdantį vandenį bei virkite, kai iškyla maždaug 5 minutes. Skanaukite!
  9. 8. Pastebėjimas: Padažui tinka tiesiog grietinė arba pakaitintas grietinės bei sviesto "miksas", galbūt dar ir pakepintas svogūnas, gal spirgiukų padažas arba grybų - viskas tinka, kas tik Jums patinka.:)
Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su varške

Jurga

Pats skaniausias bulvių patiekalas, kokį tik žinau. :)
Atsakyti
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)