1. Pirmiausia bulves bei vieną svogūną sutarkuokime su tarkavimo mašina. Norėdami gauti tąsų bei minkštą plokštainį, skysčio nenupilkime.
2. Tuomet į tarkius supilkime išplaktą kiaušinį, įberkime druskos, pipirų bei krapų, viską išmaišykime.
3. Tada pieną, pakaitinkime iki užvirimo, pilkime ant tarkių bei dar kartą gerai išmaišykime.
4. Vištieną supjaustome gabalėliais bei sudedame į tarkius.
5. Tuomet kepimo indą ganėtinai gausiai ištepame aliejumi (arba sviestu), bei supilame į jį masę.
6. Kepame iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 75 minutes.
7. Keptuvėje kepinkime smulkiai susmulkintą antrą svogūną bei mažais gabaliukais smulkintą šoninę.
8. Galiausiai iškepusu plokštainiu mėgaukimės valgydami jį su grietine bei šoninės ir svogūnų padažu, kurį pasigaminome. Skonis nuostabus ir nepakartojamas!
9. Rekomendacija: Daugiau bulvių plokštainių receptų rasite: Bulvių plokštainiai.
Elena
Kitokio kugelio mes savo šeimoje net ir negaminame. Būtinai tik su vištiena (kartais dar pakeičiame kita paukštiena - kalakutiena). Labai gardus gaunasi ir niekada neatsibosta. Gal net labiau mėgstame nei cepelinus (nors patiems irgi sunku tuo patikėti). :)
Atsakyti
Monika
Skanumėlis. Šiandien kaip tik gaminome. Labai greitai susivalgė. Galima valgyti ir valgyti tokį gardumyną.
Atsakyti
Elena
Atsakyti
Monika
Atsakyti