pievagrybiai: 500 gramų (arba kiti mėgstami grybai)
svogūnai: 1
lašinukai: 50 gramų
faršas: 50 gramų (naudotas kalakutienos)
sultinys: 0,5 stiklinės
pienas: mažiau nei 0,5 stiklinės
miltai: 2 šaukštų
prieskoniai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pradžioje 1 kilogramų bulvių nuskuskite bei išvirkite, nusunkite skystį ir sugrūskite. 2 kilogramus bulvių nuskuskite, sutarkuokite bei nusunkite. Abi bulvių mases sumaišykite tarpusavyje, įdėkite bulvių krakmolo, likusio nusistovėjus bulvių tarkių sunkai. Įberkite druskos bei labai gerai išminkykite.
2. Tol kol darote cepelinus, dėkite puodą su vandeniu virti. Pievagrybius susmulkinkite, svogūnus bei lašinukus supjaustykite mažyčiais kubeliais. Dėkite į keptuvę bei apkepinkite, įberkite šiek tiek prieskonių, pipirų.
3. Tuomet iš bulvių masės darykite blyną bei dėkite įdaro. Gražiai užlankstykite bei padarykite cepelinus. Dėkite į verdantį vandenį bei virkite maždaug 20 minučių.
4. Padažui apkepinkite faršą, berkite miltus bei maišykite. Pilkite sultinį bei maišykite, kad miltai nesušoktų į gabalėlius, po to supilkite pieną bei dar pamaišome maždaug 2–3 minutes.
5. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite. Pilkite padažą ant cepelinų bei patiekite. Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau cepelinų receptų rasite: Cepelinų receptai.