Greitai pagaminama aromatinga višta švelniame grietinės padaže su pievagrybiais

2023-09-06 Autorius WorldRecipes.lt

Greitai pagaminama aromatinga višta švelniame grietinės padaže su pievagrybiais
Nebežinote ką pasigaminti iš vištienos? Visi receptai jau atsibodę? Šiandien parodysiu Jums savo labai pamiltą variantą su pievagrybiais, švelniame grietinės padaže. Man šis patiekalas turi du didžiulius privalumus. Pirmiausia, jis yra greitai pagaminamas, o antra ingredientai visiškai paprasti. Visus juos dauguma šeimininkių turės iškart savo namuose, o jei ne, tai juos tikrai rasite artimiausioje parduotuvėje. Tad drąsiai rekomenduoju pasigaminti ir pažadu, kad Jums labai patiks. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos filė: 600 gramų
    • svogūnų: 1
    • pievagrybių: 200 gramų
    • grietinės: 200 gramų
    • druskos: pagal skonį
    • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
    • saulėgrąžų aliejaus: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustome vištienos file nedideliais kubeliais.
  2. 2. Tuomet pievagrybius supjaustome plokštelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais ir apkepame saulėgrąžų aliejuje maždaug 5 minutes.
  5. 4. Paskui įdedame vištieną ir permaišome.
  6. 5. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių.
  7. 6. Į keptuvės turinį sudedame pievagrybius.
  8. 7. Apkepame vištieną su grybais maždaug 10-12 minučių.
  9. 8. Sudedame grietinę. Pasūdome bei įberiame pipirų.
  10. 9. Tuomet permaišome visą turinį ir troškiname po dangčiu ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių.
  11. 10. Štai ir viskas, vištiena su pievagrybiais grietininiame padaže jau pagaminta. Labai skanu patiekti su makaronais, virtais ryžiais arba grikiais. Skanaus!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Vida

Jeigu grybu nedeti bus negerai
Atsakyti

Algis

Reikia, skaniau
Vištienos filė kepta rankovėje
(12)
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
(5)