1. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, avižinius dribsnius ir druską.
2. Tada atskirame indelyje ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Sutarkuokite (burokinės tarkos pagalba) nuluptus obuolius.
3. Tuomet orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardelę (manoji buvo 23×20 centimetrų) išklokite su kepimo popieriumi.
4. Po to į paruoštą kepimo skardą supilkite trečdalį, tai yra 1 stiklinę birios masės. Vienodai paskleiskite. Išdėliokite pusę sutarkuotų obuolių, juos irgi vienodai paskleiskite.
5. Tada ant viršaus užberkite antrą stiklinę biriosios masės bei sudėkite likusius obuolius. Tuomet užberkite likusių miltų mišinį.
6. Dabar viso pyrago paviršių apliekite tirpintu sviestu bei dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.
7. Paskui iškepusį pyragą atvėsinkite kepimo formoje. Išėmusios supjaustykite kvardatėliais bei patiekite. Pats skaniausias šis pyragas yra visiškai atvėsęs. Skanaukite!
8. Patarimai: Vietoje avižinių dribsnių galite naudoti ir kitokius dribsnius, manų kruopas, o stambius avižinius dribsnius geriau truputį susmulkiname (pvz., kavamale). Pyragą galite paskaninti razinomis, džiovintais abrikosais, įvairiais riešutais, džiovintomis vyšniomis arba spanguolėmis. Prieš kepdamos pyrago viršų galite apibarstyti cukrumi, cinamonu, imbieru.
9. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Eglė
Labai pasiteisinęs receptas. Dar ant viršaus uždėjau riešutų, bet ir be jų labai labai skanus.
Atsakyti
Eglė
Atsakyti