1. Iš pradžių vandenį užvirkite, suberkite grikių kruopas, įberkite žiupsnelį druskos, išjunkite viryklę bei uždengusios puodą palikite maždaug 60 minučių. Šitaip kruopos išbrinksta bei tampa kaip išvirusios. Jeigu atrodo, kad kruopos neišvirė, tuomet dar kartą vandenį užvirinkite bei vėl palikite kol kruopos bus paruoštos.
2. Tada vandens perteklių nusunkite. Užpilkite pienu. Užvirkite bei virkite ant mažos ugnies.
Reklama
3. Po to pievagrybius supjaustykite riekelėmis, pakepinkite keptuvėje su druska bei sudėkite į verdančius grikius. Pavirkite, kol pieno beveik neliks. Jei norisi, dar šiek tiek pasūdykite. Skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau grikių košių receptų rasite: Grikių košės.