Grikių košė su pievagrybiais

2018-03-16 Autorius Neringos užrašai

Grikių košė su pievagrybiais

Ingredientai

    • grikių kruopos: 150 mililitrų
    • pievagrybiai: 150 gramų
    • pienas: 100 mililitrų
    • druska: šiek tiek
    • vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vandenį užvirkite, suberkite grikių kruopas, įberkite žiupsnelį druskos, išjunkite viryklę bei uždengusios puodą palikite maždaug 60 minučių. Šitaip kruopos išbrinksta bei tampa kaip išvirusios. Jeigu atrodo, kad kruopos neišvirė, tuomet dar kartą vandenį užvirinkite bei vėl palikite kol kruopos bus paruoštos.
  2. 2. Tada vandens perteklių nusunkite. Užpilkite pienu. Užvirkite bei virkite ant mažos ugnies.
  3. Reklama
  4. 3. Po to pievagrybius supjaustykite riekelėmis, pakepinkite keptuvėje su druska bei sudėkite į verdančius grikius. Pavirkite, kol pieno beveik neliks. Jei norisi, dar šiek tiek pasūdykite. Skanaukite!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau grikių košių receptų rasite: Grikių košės.
Kepti grikiai su tunu ir feta
(1)
Perlotto - perlinių kruopų košė
(2)