Virti avižiniai dribsniai tikriausiai yra vienas iš pačių populiariausių ingredientų pusryčiams.
Šiandien Jums papasakosiu:
- Kaip ir kiek laiko reikia virti avižinius dribsnius?
- Kokiomis proporcijomis reikėtų virti avižinius dribsnius
- Kaip tinkamai paruošti avižinius dribsnius?
- Ir parodysiu baltymingos avižų košės receptą
Vieni žmonės iš avižinių dribsnių verda košes, kiti dar iš vakaro užpila dribsnius vandeniu arba sultimis, ir ryte atsibudę jau turi paruoštus pusryčius, dėl kurių nebereikia gaišti laiko (ypatingai gerai skubantiems žmonėms).
Kad ir kokie sveiki būtų patiekalai iš avižinių dribsnių, kiekvieną dieną jų valgyti nėra rekomenduojama. Reikėtų žinoti faktą, kad avižų sudėtyje yra fitino rūgšties - medžiagos, kuri trukdo organizmui pasisavinti kalcį ir kitus mineralus. Negano to, fitino rūgštis ne tik neleis įsisavinti kalcio, bet šį reikalingą mikroelementą dar ir "išplaus" iš mūsų kaulų - kitaip tariant, ji ardo kaulus. Tad šį ingredientą vartojame atsakingai - ne kiekvieną dieną!