Kvietinių kruopų košė su moliūgais

2023-08-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kvietinių kruopų košė su moliūgais
Moliūgų saldumą suderinti su pusryčių koše bent jau naujas ir labai skanus atradimas. Tokie pusryčiai man patapo privalomu kiekvieną moliūgų sezoną. Dar geresniam skoniui, vietoje džiovintų abrikosų pradėjau naudoti džiovintus persikus - tada jie verdant košę išbrinksta ir valgant jaučiamas vaisių gabaliukų skonis. Tikrai labai rekomenduoju tokią košę, jei norite jų kuo daugiau įtraukti į savo mitybą. Pažadu, kad patiks!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nulupto moliūgo: 200 gramų
    • kvietinių kruopų: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • pieno: 2 stiklinių
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto (arba medaus)
    • džiovintų persikų ar abrikosų: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą stambiai sutarkuokite.
  2. 2. Tada puode užvirkite pieną ir suberkite moliūgus, pasaldinkite cukrumi arba medumi.
  3. Reklama
  4. 3. Pavirkite ant mažos kaitros maždaug 5 minutes.
  5. 4. Tuomet suberkite kvietines kruopas ir virkite kol jos suminkštėja ir sugeria pieną, maždaug 10 minučių.
  6. 5. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir įmaišykite susmulkintus persikus (arba abrikosus).
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau kruopų košių receptų rasite: Kruopų košės.
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)