Kalėdinis aguonų pyragas

2018-12-11 Autorius WorldRecipes.lt

Kalėdinis aguonų pyragas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • aguonos: ~200 gramų (arba kiek daugiau jau paruoštų trintų aguonų)
    • kiaušiniai: 4 (didesni)
    • cukrus: 150 gramų
    • malti džiūvėsiai: 100 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kondensuotas pienas: 1 indelio (glaistui)
    • migdolų drožlės: papuošimui (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pyrago kepimo išvakarėse aguonas užpilame su karštu vandeniu bei paliekame išbrinkti. Kitą dieną vandenį nupilame, aguonas sumalame per kelis kartus arba sutriname trintuvu (blenderiu) iki košelės.
  2. 2. Tuomet kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  3. kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
    Reklama
  4. 3. Trynius iki baltos, purios masės išplakame kartu su cukrumi, atsargiai įmaišome džiūvėsius ir cinamoną. Baltymus išplakame iki standžių putų bei atsargiai sumaišom su trynių-džiūvėsių mase.
  5. 4. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių (iki sauso medinio pagaliuko testo). Kondensuotą pieną šiek tiek pašildome. Iškepusį aguonų pyrago biskvitą subadome šakute arba kokiu mediniu iešmeliu ir iš lėto ant viso jo pilame kondensuotą pieną, palaukdamos kol jis susigers. Papuošiame migdolų drožlėmis, atvėsiname. Mėgaujamės!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau aguonų pyragų receptų rasite: Aguonų pyragai
Kalėdinis aguonų pyragas
Kriaušių pyragas su migdolais
(3)
Kokosinis pyragas su kefyru
(15)
Morkų pyragas su migdolų miltais, be gliuteno
(1)