Noriu pasidalinti su Jumis varškės pyragu, kurių ruošiu su Selga sausainiai. Gaunasi tikrai labai skanus ir sotus. Greitai tapo šeimos labai pamiltu, tad nieko nelaukite ir Jūs išmėginkite tokį paruošimo būdą. Nustebsite iš gerosios pusės! :)
Ingredientai
Selga sausainiai: 1 pakelio (jeigu forma didesnė, prireiks 1,5 pakelio)
sviestas: 100 gramų
varškė: 500 gramų
kiaušiniai: 3
cukrus: 0,5 stiklinės (galite dėti ir mažiau)
manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
grietinė: 100 gramų
cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sausainius sutriname.
2. Išlydome sviestą, sumaišome viską kartu, sudedame į kepimo indą ir pakepame 180 laipsnių temperatūroje, kol paruošime varškę.
Reklama
3. Varškę, kiaušinių trynius, cukrų, manų kruopas ir grietinę išmaišome su mikseriu (arba kombainu, kaip aš). Jeigu norisi ir mėgstate, galima įdėti uogų, razinų ar vanilės.
4. Masę dedame ant pakepto pado.
5. Dar pusvalandį kepame toje pačioje temperatūroje.
6. Baltymus išplakame su cukraus pudra, dedame trečią sluoksnį ir dar kepame maždaug 15 minučių.
7. Iškepus, leidžiame atvėsti ir tuomet pjaustome. Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.