1. Pirmiausia grybus (kelmučius) nuvalykite, supjaustykite ir nuplaukite.
2. Po to juos virkite dviejuose vandenyse (dukart) - pirmąjį kartą dėkite į šaltą vandenį, palaikykite kol užvirs, o tuomet nupilkite su putomis ir praplaukite švariu vandeniu.
Reklama
3. Antrą kartą virkite maždaug pusvalandį nuo užvirimo ir po to nukoškite.
4. Paruoškite marinatą: Vandenį, cukrų, druską bei pipirus sudėkite į puodą ir užvirinkite. Gerai išmaišykite, kad cukrus bei druska ištirptų.
5. Tuomet supilkite actą ir dar kartą užvirinkite.
6. Išvirtus kelmučius bei česnako skilteles sudėkite į verdantį marinatą ir pavirkite maždaug 3 minutes.
7. Paskui viską išpilstykite į iškaitintus stiklainius bei užsukite iškaitintais dangteliais.
8. Apverskite stiklainius "aukštyn kojomis", šiltai apklokite (aš naudoju žieminę kaldrą) ir palikite pilnai atvėsti. Laikykite vėsiai ir skanaukite! ;)
9. Rekomendacija: Daugiau kelmučių receptų rasite: Kelmučių receptai.