Marinuoti kelmučiai - grybai

2020-10-01 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti kelmučiai - grybai
Nuostabaus skonio marinuoti kelmučiai. Būtinai pabandykite šį grybų marinavimo receptą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kelmučiai: kiek tilps
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • actas: 100 mililitrų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • druska: 1 šaukšto
    • juodieji pipirai: 6 žirnelių
    • kvapnieji pipirai: 10 žirnelių
    • česnakas: 3 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus (kelmučius) nuvalykite, supjaustykite ir nuplaukite.
  2. 2. Po to juos virkite dviejuose vandenyse (dukart) - pirmąjį kartą dėkite į šaltą vandenį, palaikykite kol užvirs, o tuomet nupilkite su putomis ir praplaukite švariu vandeniu.
  3. Reklama
  4. 3. Antrą kartą virkite maždaug pusvalandį nuo užvirimo ir po to nukoškite.
  5. 4. Paruoškite marinatą: Vandenį, cukrų, druską bei pipirus sudėkite į puodą ir užvirinkite. Gerai išmaišykite, kad cukrus bei druska ištirptų.
  6. 5. Tuomet supilkite actą ir dar kartą užvirinkite.
  7. 6. Išvirtus kelmučius bei česnako skilteles sudėkite į verdantį marinatą ir pavirkite maždaug 3 minutes.
  8. 7. Paskui viską išpilstykite į iškaitintus stiklainius bei užsukite iškaitintais dangteliais.
  9. 8. Apverskite stiklainius "aukštyn kojomis", šiltai apklokite (aš naudoju žieminę kaldrą) ir palikite pilnai atvėsti. Laikykite vėsiai ir skanaukite! ;)
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau kelmučių receptų rasite: Kelmučių receptai.
Rauginti grybai arba grybų rauginimas žiemai
(5)
Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
(4)