Perlinių kruopų risotto su grybais, gamintas lėto virimo puode

2020-04-04 Autorius Alina - Apie viską

Perlinių kruopų risotto su grybais, gamintas lėto virimo puode
Lėto virimo puodas (ang. slow cooker) tai mažas stebuklas, kuris visai nesenai aplankė ir mane. Apie šį puodą esu jau seniai girdėjus, bet niekad nežiūrėjau į ji rimtai. Gal todėl, kad turiu pakankamai paprastų puodų, arba, kad man anksčiau nepatiko jokie elektriniai puodai. Bet niekad žmogus nežinai kur prarasi ir kur rasi. Vieną dieną man jo prisireikė, ir taip skubiai nusipirkau. Maniškis yra iš "Crock pot" šeimos ir talpina visus 5,7 litrus. Taigi tikrai talpus daiktas.

Lėto virimo puodo esmė - maistas gaminasi žemoje temperatūroje, palengva, lėtai ir ilgai. Ryte sumetu viską į puodą ir vakare grįžtu į gardžiai kvepiančius namus, kur manęs jau laukia vakarienė. Skamba gerai, tiesa? Gaminimo trukmę galiu reguliuoti keičiant temperatūrą - jei reikia viskas pasigamins greičiau.

Kol kas viską, ką jame esu gaminusi, mano šeimai labai patiko - plėšyta kiauliena (burgeriams ar lavašui); plėšyta vištiena, kepta višta, jautienos šonkauliai... kepti obuoliai. Šį kartą gaminau paprastą perlinių kruopų risotto su grybais. Ir viskas puikiai gavosi. 

Ingredientai

    • aliejus: kepimui
    • svogūnai: 1 didelio (smulkiai sukapoto)
    • salierai: 1 stiebo (smulkiai sukapoto)
    • portabelo grybai: 450 gramų (supjaustytų griežinėliais)
    • perlinės kruopos: 1,5 stiklinės 
    • šviežias čiobrelis: 4 šakelių
    • morkos: 225 gramų (supjaustytų)
    • karštas daržovių sultinys: 3 stiklinių (karšto/verdančio)
    • Džiugo sūris: 30 gramų (tarkuoto)
    • baltas vynas: 1 stiklinės
    • druska
    • pipirai
    • smulkiai sukapotos šviežios petražolės: saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplauname ir nukošiame perlines kruopas.
  2. 2. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepiname svogūnus ir salierus kol jie suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Įdedame perlines kruopas ir apkepame jas kelias minutes. Pasūdome.
  5. 4. Įpilame baltą vyną ir kepame kol vynas išgaruos.
  6. 5. Perdedame viską iš keptuvės į lėto virimo puodą.
  7. 6. Vėl įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepame grybus. Sudedame juos į puodą.
  8. 7. Taip pat į puodą sudedame morkas, čiobrelį (šakeles) ir supilame sultinį ir 0,5 stiklinės vandens.
  9. 8. Uždengiame ir troškiname 3 valandas mažoje temperatūroje (low) arba kol kruopos taps minkštos.
  10. 9. Įmaišome sūrį, pasūdome ir pagardiname pipirais pagal skonį. Prieš pateikiant pabarstome petražolėmis. Skanaujame!
  11. patiektas perlinių kruopų risotto su grybais gamintas lėto virimo puode
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau grybų receptų rasite: Grybų receptai.
Tiršta grybų sriuba su bulvėmis
(1)
Grybų ikrai žiemai
(6)
Silkė su baravykais ir svogūnais
(3)