Lėto virimo puodas (ang. slow cooker) tai mažas stebuklas, kuris visai nesenai aplankė ir mane. Apie šį puodą esu jau seniai girdėjus, bet niekad nežiūrėjau į ji rimtai. Gal todėl, kad turiu pakankamai paprastų puodų, arba, kad man anksčiau nepatiko jokie elektriniai puodai. Bet niekad žmogus nežinai kur prarasi ir kur rasi. Vieną dieną man jo prisireikė, ir taip skubiai nusipirkau. Maniškis yra iš "Crock pot" šeimos ir talpina visus 5,7 litrus. Taigi tikrai talpus daiktas.
Lėto virimo puodo esmė - maistas gaminasi žemoje temperatūroje, palengva, lėtai ir ilgai. Ryte sumetu viską į puodą ir vakare grįžtu į gardžiai kvepiančius namus, kur manęs jau laukia vakarienė. Skamba gerai, tiesa? Gaminimo trukmę galiu reguliuoti keičiant temperatūrą - jei reikia viskas pasigamins greičiau.
Kol kas viską, ką jame esu gaminusi, mano šeimai labai patiko - plėšyta
kiauliena (burgeriams ar lavašui); plėšyta
vištiena,
kepta višta, jautienos šonkauliai... kepti obuoliai. Šį kartą gaminau paprastą perlinių kruopų risotto su grybais. Ir viskas puikiai gavosi.