Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas su maskarpone

2024-11-10 Autorius Indrė - gaminu_sau

Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas su maskarpone
Džiovintų grybų paštetas - šis aromatingas paštetas, praturtintas šalotų, česnakų ir maskarponės kremiškumu, yra puikus pasirinkimas užkandžiams ar kaip subtilus užtepas ant skrebučių. Džiovinti ir švieži grybai suteikia sodrų skonį, o skrudintas sviesto sluoksnis užtikrina ilgalaikį pašteto šviežumą bei papildomą tekstūros sluoksnį. Pagardintas pipirais ir čiobreliais, paštetas įgauna dar daugiau aromato ir elegancijos, o po kelių valandų šaldytuve pasiekia idealų skonį ir konsistenciją.

Redaktorės Vaidos komentaras - iš nurodytų kiekių gaunasi visai nemažai pašteto, tad kartą pagaminus, ilgai galėsite mėgautis šiuo užkandžiu. Tepkite paštetą ant mėgstamiausios duonos riekelių ar patiekite su trapučiais ar duonos lazdelėmis. Toks paštetas galėtų būti puikus užkandis švenčių metu. 

Ingredientai

    • Džiovinti baravykai: 50 g
    • Rudieji pievagrybiai: 250 g
    • Maskarponė: 250 g
    • Šalotiniai svogūnai: 3 vnt.
    • Česnakai:  2 skiltelės
    • Sviestas: 2 valg. š.
    • Baltojo vyno actas: 1/2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Viršutiniam sluoksniui:
    • Sviestas: 100 g
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
    • Čiobreliai: šiek tiek
    • Spalvoti pipirai: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Džiovintus grybus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti 10 min. Tuomet palikti atvėsti.
  2. 2. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti smulkintus šalotus ir kepti apie 10 min, kol šalotai taps skaidrūs.
  3. Reklama
  4. 3. Prie šalotų sudėti smulkintus pievagrybius, išmaišyti ir dar kepti 8 min.
  5. 4. Į keptuvę įspausti česnakų skilteles ir dar pakepti kol česnakai paskleis savo aromatą.
  6. 5. Paruoštą masę atidėti ir palikti atvėsti.
  7. 6. Į maisto smulkintuvą sudėti grybus, maskarponę, pilti baltojo vyno actą ir aliejų, berti druską ir pipirus. Viską susmulkinti iki vientisos masės. Gautą paštetą išpilstyti i indelius.
  8. 7. Nedideliame puode ištirpinti sviestą ir ant nedidelės kaitros kaitinti kol išgaruos vanduo ir atsiskirs tirščiai, likusį skaidrų sviestą perkelti į kitą indą.
  9. 8. Tuomet į sviestą pilti aliejų, išmaišyti ir pilti ant pašteto.
  10. 9. Paštetą pabarstyti pipirais ir čiobreliais. Dėti į šaldytuvą bent 5 val.
  11. 10. Patiekti ir skanauti!
Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas su maskarpone
Receptų autorė gaminu_sau
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Mielinės spurgos su grybais
(1)
Grybų ikrai žiemai
(6)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)
Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)