Aš su šeima tikrai labai mėgstame grybauti, ypač kai būna gražios saulėtos rudens dienos. Atrodo nieko nėra geriau, tiesiog vaikščioti po mišką ir rinkti grybus nuo žemės. Na o pririnkus grybų, reikia iš jų kažką gaminti. O čia jau yra antrasis džiaugsmas, nes aš grybus, ne tik mėgstu rinkti, bet juos ir skanauti.
Šį kartą pririnkome net du penkių litrų kalpokų (oficialus jų pavadinimas yra raukšlėtieji gudukai, bet kiti juos vadina įvairiai - kalpokais, vokietukais, gudukais, vištelėmis, niemčiais... priklausomai nuo krašto). Tokio kiekio vienu kartu mes nesuvalgome, tad reikia pasigaminti užtepėlę-mišrainę žiemai, kurią giria visi kas ragauja.
Nurodytus ingredientų kiekius galite reguliuoti pagal savo skonį. :)