MESKOUTA - marokietiškas apelsinų pyragas

2018-04-12 Autorius WorldRecipes.lt

MESKOUTA - marokietiškas apelsinų pyragas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 250 gramų
    • cukrus: 300 gramų
    • augalinis aliejus: 170 mililitrų
    • kepimo milteliai: 4 arbatinių šaukštelių
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • apelsinai: 2 (reikės ir sulčių, ir žievelės)
    • cukraus pudra: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepame riebalais bei pabarstome miltais.
  2. 2. Tuomet abu apelsinus gerai nuplauname, nutarkuojame žievelę bei išspaudžiame sultis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į didelį dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų bei viską gerai išmaišome mikseriu. Palaipsniui supilame aliejų.
  5. 4. Po to atskirame dubenyje persijojame miltus, suberiame kepimo miltelius bei druską. Viską išmaišome bei palaipsniui beriame į kiaušinio-cukraus mišinį. Supilame apelsinų sultis. Plakame, kol masė taps vientisa bei tik tuomet suberiame nutarkuotą žievelę ir vanilinį cukrų.
  6. 5. Gautą masę supilame į pasiruoštą kepimo formą, kepame maždaug 40 minučių, kol pyragas iškeps.
  7. 6. Ištraukusios iš orkaitės, pyragą paliekame pravėsti formoje maždaug 10 minučių bei tik tuomet ištraukus, atvėsiname visiškai.
  8. 7. Galiausiai apibarstome cukraus pudra. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau apelsinų pyragų receptų rasite: Apelsinų pyragai.

Rūta

Labai skanus pyragas. Jau kepu antrą kartą. Šiandien kepu Kalėdoms. Vaikams labai patiko, nors jie be galo išrankūs. 😄
Atsakyti

Aušra

Ar tikrai 300 gr cukraus? Atrodo labai daug prie 250 gr miltų....
Atsakyti

Rita

Labai ačiū už receptą. Pyragas tobulo skonio, giria absoliučiai visi valgytojai. Ir nėra buvę, kad nepavyktų iškepti. AČIŪ.
Atsakyti
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)
Skaniausias šlapias morkų pyragas su su glajumi
(68)
Moliūgų pyragas su varškės kremu - kepsiu vėl ir vėl!
(6)