Naminė plonapadė pica - geriausias receptas

2023-11-03 Autorius WorldRecipes.lt

Naminė plonapadė pica - geriausias receptas
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti savo geriausiu atradimu šiais metais picos klausimais. Pastaruoju metu nemažai eksperimentavau norėdama atrasti ploną picos padą, kuris man tikrai patiktų ir dabar galiu pasakyti, kad tai pavyko. Atrodo, kad sugebėjau surasti patį tą aukso viduriuką, kuris man būtų labiausiai priimtinas ir nebesinorėtų nieko keisti. Tad dalinuosi šiuo receptu ir su Jumis. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • virintas vanduo: 250 mililitrų
    • šviežios mielės: ~2 gramų
    • druska: 7,5 gramo
    • alyvuogių aliejus: ~22 gramų
    • miltai: 500 gramų
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
    • visi kiti norimi ingredientai, kurie patinka ant picos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pilkite vandenį į gilų dubenį, dėkite mieles, druską (galite ir mažiau dėti), pilkite alyvuogių aliejų. Kelias minutes maišykite, kol ištirps druska. Kai gausite vientisą masę, sijokite visus miltus (miltus būtina! persijoti).
  2. 2. Tuomet minkykite maždaug 10 minučių, kol gaunasi vientisa masė ir sušyla tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą padalinkite po 200 gramų ir iš jų padarykite apvalų gabaliuką ir palikite, kad pakiltų maždaug 2-4 valandas.
  5. 4. Kai jau tešla pailsėjusi bei pakilusi, ją įvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą dar kelioms valandoms, kad tešla atvėstų, nes šilta tešla nesitampo bei labai sunku ją plonai iškočioti.
  6. 5. Kai padarysite formą ją subadykite šakute bei aptepkite aliejumi.
  7. 6. Tuomet pašaukite į orkaitę įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros bei kepkite maždaug porą min. Kai apkepė ištepkite karštą padą svietu (arba aliejumi).
  8. 7. Dėkite pomidorų padažą, ištepkite, barstykitee sūrį (tik kad pasidengtu padas) bei dėkite kokius norisi ingredientus. Labai svarbu, kad visi ingredientai būtų supjaustyti plonai, nes jeigu bus storoki, padas gali sudegti jei per ilgai kepsite.
  9. 8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (200 laipsnių temperatūros) kol gražiai iškeps.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!

Ene Ramunė

2 gramai mieliu.kaip suprast
Atsakyti

Arūnas

Pasinaudojau šiuo receptu ir kepiau kamado bono. Fantastiškai pavyko. :) Super.
Atsakyti

Vilimas

Perskaičiau Jūsų komentarą apie kamado ir irgi nusprendžiau išsikepti. Tikrai rezultatas labai geras. Nors aš labiau storapadžių picų mėgėjas, bet iš plonapadžių ši tikiausiai skaniausia, kurią kada gaminau. :)

gediminas

puiku

Mingailė

Labai pasiteisinęs picos padas. Dabar visada jį naudoju, tik įdarus keičiu. :)
Atsakyti
Naminė plonapadė pica - geriausias receptas
Netradicinė pica su lavašu
(7)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(3)
Pica su špinatais
(3)
Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
(1)
Pica su vištiena, rūkyta šonine ir obuoliais
(2)