Nepaprastai gardus aguonų pyragas su grietinėlės užpilu

2023-09-29 Autorius WorldRecipes.lt

Nepaprastai gardus aguonų pyragas su grietinėlės užpilu
Šis aguonų pyragas su nuostabiu grietinėlės užpilu nepalieka nei vieno abejingo. Jis gaunasi labai šlapias, saldus, bet to saldumo nėra per daug, ir jis čia labai tinka. Nuodėmingai skanus pyragas tikrai suteiks džiaugsmo. Jį galite kepti ne tik pasilepinti prie kavos puodelio, bet ir kokiai šventei, tikrai nebus gėda visus pavaišinti. Aš pati esu kepusi ir Kalėdoms, ir Naujiesiems metams ir net keliems gimtadieniams. Tad išmėginkite šį receptą, kurį esu tikra, kad naudosite ne vieną kartą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pyragui:
    • aguonos: 150 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • džiūvėsėliai: 100 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Virintos grietinėlės užpilui:
    • riebi grietinėlė: 450 gramų
    • cukrus: 250 gramų
    Papuošimui:
    • migdolų drožlės arba kiti riešutai (jeigu mėgstate)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruoškite aguonas. Jas iš vakaro arba kelias valandas prieš gamindami užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir vandens būtų šiek tiek virš aguonų.
  2. 2. Palikite susigerti ir išbrinkti.
  3. Reklama
  4. 3. Kiti naudoja jau paruoštas maltas aguonas pyragams, bet aš pati dar niekada nemėginau. Tame mišinyje yra cukraus, tai tuomet reikia kažkiek mažinti pyrage naudojamo cukraus kiekį - atkreipkite į tai dėmesį.
  5. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  6. 5. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  7. 6. Baltymus išplakite iki standžios masės, bet ne per standžiai, tik susiplakė iki standumo, ir užtenka, kitaip sunkiai įsimaišys į tešlą.
  8. 7. Kiaušinių trynius plakite iki baltumo su cukrumi. Tuomet sudėkite džiūvėsėlius, cinamoną, plakite.
  9. 8. Išbrinkusias aguonas kelis kartus permalkite mėsmale. Įmaišykite į tešlą.
  10. 9. Po truputį gerai įmaišykite baltymus ir tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą.
  11. 10. Kepkite 50 minučių arba kol pagaliukas bus sausas.
  12. 11. Pyragui įpusėjus kepti, ruoškite virintos grietinėlės užpilą.
  13. 12. Grietinėlę ir cukrų pilkite į puodą, išmaišykite ir virkite ant vidutinės kaitros. Parinkite tokią temperatūrą, kad nedegtų. Virkite maždaug 20 minučių vis maišydami, kol sutirštės.
  14. 13. Kai jau pyragas iškepė, traukite lauk, gerai subadykite jį mediniu pagaliuku ir pilkite paskirstydami po paviršių vienodai maždaug pusę užpilo. Dar pabadykite pagaliuku, jeigu užpilas nenoriai geriasi į pyragą. Bet man dėl to niekada nekilo bėdų
  15. 14. Likusią užpilo dalį grąžinkite ant kaitros ir dar virkite maždaug 10 minučių, kol užpilas pagels ir taps tirštas.
  16. 15. Pilkite ant pyrago ir paskirstykite tolygiai. Prieš pilant galime nuimti kepimo formos šonus, tuomet užpilas šiek tiek nusileis kraštu ir bus dar gražiau.
  17. 16. Jeigu norisi, papuoškite mėgstamais riešutais. Pasilepinkite!
  18. 17. Rekomendacija: Daugiau aguonų pyragų receptų rasite: Aguonų pyragai.
Nepaprastai gardus aguonų pyragas su grietinėlės užpilu
Šokoladinė cukinijų duona
(3)
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)