Toks paprastas moliūgų pyragas yra kažkas naujo bei netikėto mano skonio ir regos receptoriams. Fantastiškai iškilęs, ryškiai geltonas bei subtiliai saldus moliūgų pyragas pakerėjo ne vien tik mano šeimą, bet ir draugus.
Ingredientai
moliūgas: 500 gramų
kiaušiniai: 2
cukrus: 1 stiklinės
miltai: 3 stiklinių
kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
aliejus: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių atsipjauname 0,5 kilogramo moliūgo
2. Išimame iš jo sėklas bei nulupame žievę.
Reklama
3. Tarkuojame smulkia tarka arba darome kaip aš - metame jį į maisto kombainą, o ten peiliai jau atliks savo darbą.
4. Tuomet išsukame cukrų su kiaušiniais iki baltumo, jie neturi išsipūsti, bet išbąla gana stipriai.
5. Į kiaušinių ir cukraus masę lėtai maišydamos, maža srovele, supilame aliejų. Masė turi gautis glotni bei blizgi.
6. Į ją įsijokite miltus bei kepimo miltelius.
7. Miltus gerai įmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
8. Kai tešla jau pasidaro vientisa, supilkite moliūgus bei vėl gerai išmaišykite, kad gabaliukai pasiskirstytų po visą tešlą.
9. Tada į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą supilame tešlą. Dedame į iki 150 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepame maždaug 90 minučių. Nepraėjus bent 20 minučių orkaitės nedarinėjame, nes pyragas susmegs.
10. Kai jau pyragas bus iškepęs (patikriname mediniu iešmeliu) praveriame orkaitės dureles bei palaikome bent 20-30 minučių. Staigiai ištrauktas į šaltą orą, dar karštas pyragas, taip pat susmegs. Skanaujame su vaniliniais ledais bei mėgaujamės!
11. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
12. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Rasa
Labas, ar moliūgo tarkių nereikia nusunkti?
Atsakyti
Erika Vaškūnienė
Kažkas ne taip su receptu, perdaug miltų. Sugadinti produktai ir laikas...😟
Atsakyti
Rita Abartiene
Pasitikrinkite receptą. Per daug miltų. Neiškepė ir neskaniai gavosi. Nusivyliau sugadinusi tiek produktų (dariau dvigubą porciją) ir sugaišto laiko gaila
Atsakyti
Diana Viciute
Viskas gerai su receptu aš dar truputi grietinės įdėjau tai gavosi nuostabaus skonio pyragas
Atsakyti
Audrone Stumbriene
Viską dariau pagal receptą ,tik dar įdėjau 3 šaukštus grietinės. Gavosi fantastiškas.
Atsakyti
Jolita
Geras tas receptas.gavosi puikisi tik kita ksrta siektiek mažiau aliejsus pilsiu
Atsakyti
Rita Tauragienė
Miltų dėjau 2 stiklines tik,kitaip būtų buvę akmuo.
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Erika Vaškūnienė
Atsakyti
Rita Abartiene
Atsakyti
Diana Viciute
Atsakyti
Audrone Stumbriene
Atsakyti
Jolita
Atsakyti
Rita Tauragienė
Atsakyti
Odeta
Atsakyti
Eglė
Atsakyti