Santa Marijos Persiladas (labai gardus prieskonis, tobulas mano skonio receptoriams)
Recepto paruošimas
1. Pita: Mieles sumaišome su vandeniu bei cukrumi. Leidžiame pastovėti kelias minutes. Tada miltus sumaišome su druska bei supilame vandenį, aliejų ir minkome. Tešla gaunasi labai maloni, elastinga. Paruoštą tešlą paliekame kilti, kol ji padvigubės, aš pati visada kildinu apie 60 minučių. Perminkome bei padaliname į 5 kamuoliukus. Tuomet paliekame juos vėl šiltai kilti maždaug 10-15 minučių. Kai vos pakils iškočiojame apie 2 centimetrų storio lakštus bei vėl paliėkame iki 10 minučių "pailsėti".
2. Tada orkaitę su tuščia skarda įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros. Į įkaitintą orkaitę dedame iškočiotus tešlos lakštus. Viskas turi vykti pakankamai greitai. Orkaitės durelių kepant neatidarinėjame! Kepame apie 7-8 minutes bei greit traukiame lauk. Kada iškepė, matysis aiškiai, viršus gražiai paruduoja. Dėdamos į orkaitę irgi stengiamės karščio neišleisti, greit praverti dureles ir įdėti duonelę.
3. Ištraukiame, išimame duoneles bei apklojame švariu audiniu, kad suminkštėtų. Uždengti yra tiesiog privaloma.
4. Vištiena: pamarinuojame vištieną bent kelioms valandoms. Agurkus susipjaustome griežinėliais, o pomidorus riekelėms, taip pat pasmulkiname aisbergą.
5. Pasiruošiame padažą. Sumaišome visus ingredientus. Tada pakepiname marinuotą vištieną.
6. Surinkimas: Pitą perpjauname, dedame paruošto padažo, jį paskleidžiame. Po to dedame truputį vištienos, aisbergą, agurkus ir pomidorus, tada vėl vištieną bei ant viršaus dar truputį padažo. Labai gardu Skanaujame!