Apelsinų sultyse marinuota vištiena - 12 balų iš 10!

2019-09-27 Autorius WorldRecipes.lt

Apelsinų sultyse marinuota vištiena - 12 balų iš 10!
Šį kartą nusprendžiau vištieną pagaminti su ingredientais, kurie tuo metu buvo šaldytuve. Šiek tiek apelsinų sulčių, šiek tiek rūkytos paprikos ir šiek tiek cinamono... Viską sumaišiau pagal savo intuiciją ir galiu tik pasigirti, kad skonis tikrai nenuvylė nei manęs, nei kitų valgančiųjų. Sugaišau tikrai nedaug laiko, o maistas nukėlė kažkur į Pietų Ameriką.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų (arba vištienos šlaunelių mėsa)
    • sultingi apelsinai: 1 mažo (arba pusė didelio)
    • malta rūkyta paprika: 0,5 šaukštelio
    • malta saldžioji paprika: 0,5 šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 šaukštelio
    • druska: gero žiupsnio
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustome maždaug vienodo dydžio gabaliukais.
  2. 2. Tuomet išspaudžiame apelsino sultis, sumaišome su visais prieskoniais, druska bei pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada vištieną dubenyje užpilame pasiruoštu marinatu, išmaišome, kad juo pasidengtų kiekvienas vištienos gabaliukas.
  5. 4. Viską palaikome šaldytuve mažiausiai 60 minučių.
  6. 5. Po to kepame lauko kepsninėje (vištiena iškepa ganėtinai greitai, tad svarbu nuo jos nenuleisti akių, kad neperkeptų ir neprarastų savo sultingumo). Jeigu norisi, galima kepti ir orkaitėje. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės!
  7. 6. Patarimas: Aš pati šį kartą vištieną kepiau ne ant metalinių, bet medinių iešmelių. Jeigu taip darysite ir Jūs - prieš tai būtinai išmirkome juos vandenyje. Kitaip nuo žarijų kaitros jie visiškai sudegs bei pajuos.
  8. 7. Patarimas: Jeigu apelsinų sulčių marinato liko, juo galima vištieną lengvai apšlakstyti kepimo pabaigoje.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Apelsinų sultyse marinuota vištiena - 12 balų iš 10!
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)
Avinžirnių sriuba su vištiena
(1)