Silkė su keptais burokėliais, konservuotais avinžirniais ir apkeptomis morkomis

2023-12-15 Autorius Kviečiu į virtuvę

Silkė su keptais burokėliais, konservuotais avinžirniais ir apkeptomis morkomis
Šį kartą atkeliauju pas Jus su dar vienu silkės receptu, prie kurio priderintas orkaitėje keptas burokėlis. Šis duetas yra nerealiai skanus. Seniau galvojau, kad burokėlis yra skirtas tik sriuboms virti, bet paskutiniais metais atrandu vis daugiau jo panaudojimo būdų. 

Jeigu šiam patiekalui burokėlį būsite išsikepę iš anksto, tai gaminimas užtruks vos iki 20 minučių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkių filė: 2-3
    • kepti burokėliai: 1 (didelio)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės
    • aliejus: šlakelio
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia burokėlį susukite į foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40-50 minučių, kol burokėlis tampa minkštas.
  2. 2. Po to burokėlį atvėsinkite, nulupkite bei supjaustykite kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Morką sutarkuokite.
  5. sutarkuotos morkos
  6. 4. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  7. smulkiai pjaustomas svogūnas
  8. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  9. aliejus įkaitintas keptuvėje
  10. 6. Pakepinkite daržoves, kol suminkštėja.
  11. apkepamos morkos su svogūnais
  12. 7. Palikite atvėsti.
  13. 8. Nuo avinžirnių nupilkite skystį. Sumaišykite juos su burokėliais ir kepintomis daržovėmis. Pagardinkite druska bei pipirais.
  14. 9. Patiekite su silkės filė gabaliukais ir skanaukite!
  15. silkė su avinžirniais ir burokėliais