obuoliai: 500 gramų (rūgštūs arba saldžiarūgščiai)
sviestas: 5 gramai
Trupiniams:
kvietiniai miltai: 5 valgomieji šaukštai
kukurūzų miltai: 5 valgomieji šaukštai
grūdų aliejus: 2 valgomieji šaukštai (arba vaisių aliejus)
cinamonas: žiupsnelis (arba pagal skonį)
"Demera" cukrus: 4 valgomieji šauktštai
sojų pienas: 1 valgomasis šaukštas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į gilų dubenį supilame kukurūzų kruopas, miltus, druską, bei abiejų rūšių cukrų. Labai gerai išmaišome šaukštu. Į kita indą įmušame kiaušinių trynius, išsukame juos šakute (baltymų mums visai neprireiks). Supilame kiaušinių trynius į miltų masę, bei įpilame puodelį pieno. Išmaišome tešlą. Įpilame šaukštą aliejaus bei įmaišome.
2. Tuomet švariai nuplauname obuolius, nulupame, išimame sėklalizdes, bei supjaustome kubeliais. Kepimo formą ištepame mažu gabalėliu sviesto. Supilame tešlą. Tiesiai ant tešlos dedame, smeigiame obuolius. Paskirstome tolygiai.
3. Paruošiame kukurūzų trupinius: sumaišome abiejų rūšių miltus su cinamonu ir cukrumi. Įpilame aliejaus, pieno, gerai išmaišome, kol susidarys gumbeliai bei trupiniai. Visus juos tolygiai užbarstome ant pyrago.
4. Galiausiai pyragą įdedame į įkaitintą orkaitę bei kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių, kol viršus taps auksinis bei truputį apskrus. Išimame, leidžiame truputį atvėsti ir tik tada patiekiame. Labai skanu tradiciškai – su ledais. Nerealus obuolių pyragas.