Valdorfo salotos su mėlynojo sūrio užpilu

2018-10-29 Autorius Nekenčiu virtuvės

Valdorfo salotos su mėlynojo sūrio užpilu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Salotoms:
    • mėgiamos salotos: 2 saujų (naudojau gražgarstes ir paprastas salotas)
    • obuoliai: 2
    • salieri stiebai: 2 (didesni)
    • besėklės vynuogės: 20
    • smulkinti graikiniai riešutai: 1 saujos
    Sūrio su mėlynuoju pelėsiu užpilui:
    • trupintas sūris su mėlynuoju pelėsiu: 115 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • smulkintas laiškinis česnakas: 1 šaukšto (arba 1 išspausta česnako skiltelė)
    • grietinė: 60 gramų
    • pasukos: 60 mililitrų (arba natūralus jogurtas)
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 šaukšto (arba baltojo vyno actas)
    • raudonojo vyno actas: kelių lašų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių salotas nuplauname, nusausiname bei išdėliojame lėkštėje.
  2. 2. Obuolius supjaustome kubeliais, salierų stiebus - griežinėliais, ir su vynuogėmis išdėliojame ant salotų, pabarstome su smulkintais riešutais, užpilame mėlynojo sūrio užpilu (arba galite ir iškart obuolius, salierus, vynuoges bei graikinius riešutus sumaišyti su užpilu). Patiekiame ir mėgaujamės!
  3. Reklama
  4. 3. Užpilas: Tiesiog visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu
(1)
Špinatų ir avokadų salotos
(2)