Vištos krūtinėlė, įdaryta mocarelos sūriu ir pesto padažu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištos krūtinėlė, įdaryta mocarelos sūriu ir pesto padažu

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2 (didelės)
    • neriebi grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • pesto padažas: 2 valgomųjų šaukštų (kaip pasigaminti pesto padažą namie rasite čia)
    • tarkuotas mocarelos sūris: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • tarkuotas kietasis sūris "Džiugas" 3 valgomųjų šaukštų
    • migdolų miltai: 3 valgomųjų šaukštų (arba malti džiūvėsėliai)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išmuškame vištos krūtinėles. Tai lengviausia yra padaryti naudojant maistinę plėvelę: ant plėvelės dedame krūtinėlę, ją uždengiame kitu plėvelės lakštu. Taip paruoštą vištienos krūtinėlę išmušame kiek įmanoma ploniau. Išmušusios pagardiname druska bei pipirais, atidedame į šalį.
  2. 2. Stambia tarka sutarkuojame mocarelos sūrį.
  3. 3. Tuomet į nedidelį dubenį dedame grietinę, pesto padažą, mocarelos sūrio tarkius, viską gerai išmaišome. Šią masę plonu sluoksniu tepame ant išmuštos vištos krūtinėlės, nuo kraštų palikdamos maždaug 0,5 centimetro.
  4. 4. Tada atsargiai formuojame vištienos suktinukus. Jei reikia, juos galima sutvirtinti mediniais dantų krapštukais.
  5. 5. Po to imame du dubenis, viename pasiruošiame kiaušinio plakinį, kitame sumaišome sutarkuotą kietąjį sūrį su migdolų miltais.
  6. 6. Vištienos suktinukus merkiame į kiaušinio plakinį, paskui apvoliojame sūrio bei miltų (arba džiūvėsėlių) mišinyje.
  7. 7. Kepimo indą patepame aliejumi, dedame vištienos suktinukus bei kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  8. 8. Patiekiame su alyvuogių aliejumi paskanintomis šviežiomis daržovėmis. Skanaujame!
Kesadilijos su vištiena, pievagrybiais, daržovėmis ir sūriu
(6)
Makaronai su grybų-vištienos padažu
(3)
Salotos su paštetu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėle
(1)
Traškūs vištienos tako
(6)
Vištienos slėgtainis
(3)
Vištiena su kuskusu ir žirneliais
(4)