Vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu | Receptas

2017-10-17 Autorius Blogas apie viską

Vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištų sparnelių vidurinės dalys: 1 kilogramo
    • medus: 0,25 stiklinės
    • cukrus: 0,25 stiklinės
    • citrinos žievelė: 1 vnt.
    • sojos padažas: 3 šaukštų
    • česnakai: 6 skiltelių (smulkintų)
    • aliejus: 2 šaukštų
    • aštrus padažas "harissa": 1.5 šaukšto
    • žuvies padažas: 1 šaukšto
    • citrinos sultys: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištų sparnelius išplauname bei gerai nusausiname. Įdedame juos į dubenį bei sumaišome su aliejumi. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros su grilio funkcija. Į kepimo skardą įdedame groteles bei ant jų sudedame sparnelius. Pašauname į orkaitę bei kepame maždaug 10 - 15 minučių, tuomet apverčiame ir kepame dar 10 minučių arba kol sparneliai iškeps bei gražiai apskrus.
  2. 2. Tada į nedidelį puodą sudedame medų, cukrų, sojos padažą, česnaką, žuvies padažą, citrinos sultis bei žievelę, harissa padažą ir įpilame 1 valgomąjį šaukštą vandens, viską išmaišome bei užverdame. Sumažiname ugnį bei verdame maždaug 10 minučių, kol padažas sutirštės.
  3. Reklama
  4. 3. Įdedame sparnelius į dubenį bei įpilame padažą, pakratome dubenį, kad sparneliai tolygiai pasidengtu padažu - atsargiai, neišmėtome sparnelių po visą virtuvę.:) Skanaujame!
Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
(7)
Wok makaronai su vištiena ir daržovėmis
(3)