Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais

2019-01-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
Negaliu teigti, kad beprotiškai mėgstu vištienos kepenėlės, bet kartas nuo karto man jų norisi, jeigu jos yra tinkamai paruoštos. Per ilgus eksperimentų metus atradau kelis receptus, pagal kuriuos paruoštos vištų kepenėlės man labai tinka ir patinka - vienas iš tokių troškintos su obuoliais. Tad šiandien su Jumis šiuo receptu ir pasidalinsiu. Gali būti, kad ir Jums labai patiks toks jų paruošimo būdas.

Man šį patiekalą labai gardu valgyti su bulvių koše, bet Jūs galite pasirinkti ir kitą savo pamėgtą garnyrą. 

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: ~700 gramų (tinka ir kitų paukščių)
    • svogūnai: 3 (vidutinio dydžio)
    • obuoliai: 3 (vidutinio dydžio)
    • miltai (pabarstymui)
    • aliejus (kepimui)
    • druska
    • pipirai
    • cukrus
    • džiovintas čiobrelis
    • sumachas (nėra būtina, sumachas - žagrenis. prieskonis. Galite įsigyti rytietiškų prekių arba prieskonių parduotuvėse)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos kepenėles supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome druska, pipirais bei miltais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus bei maždaug 3-4 minutes pakepintame kepenėles ant didelės ugnies.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet svogūnus supjaustome plunksnelėmis, pabarstome trupučiu cukraus (ne daugiau kaip puse šaukštelio), išmaišome.
  5. 4. Vištienos kepenėles išimame, o toje pačioje keptuvėje pakepiname svogūnus maždaug 4-5 minutes.
  6. 5. Tada obuolius nulupame bei supjaustome skiltelėmis, pabarstome sumachu bei pakepiname kartu su svogūnais dar maždaug 4-5 minutes.
  7. 6. Grąžiname vištienos kepenėles į keptuvę, pabarstome čiobreliais, įpilame puse stiklinės vandens, uždengiame bei patroškiname ant nedidelės ugnies maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepenėlių receptų rasite: Vištienos kepenėlių receptai.
Udon makaronai su vištiena
(1)