Žiediniai kopūstai su sūrio padažu

2019-07-11 Autorius WorldRecipes.lt

Žiediniai kopūstai su sūrio padažu

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 700 gramų
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 50 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • tarkuotas "Džiugo" sūris: 150 gramų
    • svogūnų laiškai: ryšulėlio
    • muskatas: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žiedinį kopūstą nuplauname, nusausiname bei suskirstome žiedynais. Puode užviriname du litrus vandens. Pagardiname druska bei cukrumi. Sudedame žiedinį kopūstą bei verdame maždaug 7 minutes.
  2. 2. Tuomet 500 mililitrų vandens, kuriame virė žiediniai kopūstai, nupilame į atskirą indelį. Žiedinius kopūstus nukošiame.
  3. Reklama
  4. 3. Tada puode išlydome sviestą bei suberiame miltus. Nuolat maišydamos pakepiname. Supilame nuovirą bei pieną. Užviriname bei virkite pamaišydamos maždaug 5 minutes. Suberiame sūrį bei svogūnų laiškus. Pakaitiname maišydamos, kol sūris išsilydys. Pagardiname muskatu bei pipirais. Jeigu reikia, dar pasūdome.
  5. 4. Po to dedame žiedinius kopūstus į lėkštę bei užpilame pasiruoštu padažu. Patiekiame ir skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Svogūnų pyragas su sluoksniuota bemiele tešla
(2)
Veganiškas čili troškinys su žirnių baltymais
(1)
Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu
(4)
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
(2)
Morkų humusas, keptas orkaitėje
(1)