Ravioliai su rikota daržovių padaže su grietinėle

2024-01-26 Autorius WorldRecipes.lt

Ravioliai su rikota daržovių padaže su grietinėle
Tikrai nėra taip, kad raviolius ruoščiau labai dažnai. Tai ganėtinai retas svečias mano virtuvėje. Tad, kai jų turiu norisi juos paruošti labai skaniai. Šį kartą turėdama raviolių su rikota, pradėjau ieškoti kokio recepto, kaip juos paruošti naujai. Ir angliškame portale radau šį variantą, daržovių padaže su grietinėle. Komentaruose radau vien teigiamus atsiliepimus, tad nusprendžiau išmėginti. Be galo patiko ir tikrai šitaip gaminsiu dar ne kartą. Rekomenduoju ir Jums. Tikras skanumėlis! 

Ingredientai

    • raviolių su rikota: 400 gramų
    • brokolių: 0,5
    • morkų: 2
    • svogūnų: 1
    • cukinijų: 0,5
    • česnako: 2 skiltelių
    • 13% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
    • muskato: žiupsnelio
    • druskos
    • baltųjų pipirų
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ant aliejaus apkepinkite susmulkintus svogūnus ir morkas.
  2. 2. Tuomet sudėkite kuo smulkesniais žiedynėliais supjaustytus brokolius ir cukinijos kubelius, įspauskite česnako. Užpilkite pusę stiklinės vandens, uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Raviolius išvirkite pasūdytame vandenyje.
  5. 4. Daržoves užpilkite grietinėle, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.
  6. 5. Suverskite nukoštus raviolius, išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!

Kristina

O kodėl rikota? juk tai varškė tik italų kalba🙂kodėl ravioliai? juk tai tie patys virtinukai su varškės įdaru, tik į juos italai deda špinatų 🙂
Atsakyti
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Vegetariškas netikras zuikis
(7)