Kalafiorai - žiediniai kopūstai su bešamelio padažu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Kalafiorai - žiediniai kopūstai su bešamelio padažu
Noriu su Jumis pasidalinti nuostabiu būdu kaip paruošti kalafiorus (žiedinius kopūstus). Iš pradžių juos apvirsime, o po to iškepsime orkaitėje. Patikėkite bešamelio padažas iš grietinėlės, pakels šį patiekalą į visai naują lygį. Toks patiekalas tikrai patiks ne tik vegetarams. Pamėginkite!

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai (kalafiorai): 1
    • miltai: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 70 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 1 stiklinės
    • grietinėlė: 0,5 stiklinės
    • malti muskato riešutai: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • čiobreliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje žiedinį kopūstą susmulkinkite bei dėkite į verdantį vandenį. Virkite maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada keptuvėje išlydikite sviestą, berkite miltus bei labai gerai išmaišykite. Po to pilkite pieną bei maišykite, kad padažas nesušoktų; supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, maltu muskato riešutu bei čiobreliais.
  3. Reklama
  4. 3. Apvirtus kopūstus sudėkite į indą su šaltu vandeniu, kad jie atvėstų.
  5. 4. Tuomet kopūstus sumaišykite su padažu, dėkite į kepimo formą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Skanaukite!
  6. kalafiorai su bešamelio padažu
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau kalafiorų receptų rasite: Kalafiorų receptai.

Aistė

O kur čia dedamas cukrus?
Atsakyti
Vegetariškos "dešrelės"
(2)
Vegetariška kuskuso ir daržovių užkepėlė
(2)
Vegetariškas pomidorų ir mocarelos pyragas
(1)
Mango salsa su grilintu halloumi sūriu
(1)
Nesaldus sūrio pyragas
(2)