Apelsininė silkė

2017-11-19 Autorius WorldRecipes.lt

Apelsininė silkė

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • filė iš vienos silkės (naudoju tik pačios išdarinėta silkę)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • cukrus: 3 nubrauktų šaukštų
    • 9% actas: 3 šaukštų
    • apelsinai: 1 (vid. dydžio)
    • baltieji svogūnai: 1 (nedidelio)
    • rožiniai pipirai: žiupsnio
    • lauro lapai: 2 mažų
    • geltonųjų garstyčių grūdeliai: 1 nubraukto šaukštelio
    • smulkinti porai: trupučio (galima pakeisti trečdaliu šaukštelio malto cinamono)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia apelsinus švariai nuplaukite bei nuplikykite karštu vandeniu.
  2. 2. Tuomet silkės filė supjaustykite mažais gabaliukais bei apibarstykite cinamonu (arba poru)
  3. Reklama
  4. 3. Tada vandenį išmaišykite su cukrumi (cukrus privalo visiškai ištirpti). Įpilkite acto bei pusės apelsino sulčių.
  5. 4. Kitą apelsino pusę supjaustykite nestorais pusžiedžiais, juos padalinkite ketvirčiais. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
  6. 5. Po to stiklainyje viską sluoksniuokite taip: silkės gabaliukai, svogūnai, rožiniai pipirai, lauro lapai, garstyčių sėklos bei apelsinų gabaliukai. Užpilkite marinatu bei dėkite į šaldytuvą bent jau parai. Skanaukite!
Apelsininė silkė

Valerija

Aciu reikes pasigaminti.
Atsakyti