smulkinti porai: trupučio (galima pakeisti trečdaliu šaukštelio malto cinamono)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia apelsinus švariai nuplaukite bei nuplikykite karštu vandeniu.
2. Tuomet silkės filė supjaustykite mažais gabaliukais bei apibarstykite cinamonu (arba poru)
Reklama
3. Tada vandenį išmaišykite su cukrumi (cukrus privalo visiškai ištirpti). Įpilkite acto bei pusės apelsino sulčių.
4. Kitą apelsino pusę supjaustykite nestorais pusžiedžiais, juos padalinkite ketvirčiais. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
5. Po to stiklainyje viską sluoksniuokite taip: silkės gabaliukai, svogūnai, rožiniai pipirai, lauro lapai, garstyčių sėklos bei apelsinų gabaliukai. Užpilkite marinatu bei dėkite į šaldytuvą bent jau parai. Skanaukite!
Valerija
Atsakyti
Julija
Atsakyti