Apkepas su vištiena, bulvėmis, fetos ir parmezano sūriais

2024-03-13 Autorius WorldRecipes.lt

Apkepas su vištiena, bulvėmis, fetos ir parmezano sūriais
Mėgstantiems įvairiausius apkepus su vištiena, šis tikrai labai patiks. Aš jį ruošiu su porais, bulvėmis ir fetos bei parmezano sūriais. Patikėkite manimi, skonis gaunasi tikrai fantastiškas. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad patiekalui pagaminti reiks įdėti nemažai darbo, bet tiesą pasakius viskas pasiruošia labai nesunkiai. Pati sunkiausia dalis - išlaukti, kol toks nuostabus patiekalas iškeps orkaitėje ir patiekalas bus patiektas ant stalo. Daugiau nieko nelaukiam ir imamės gamybos! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos filė: 400 gramų (virtos)
    • sviestas: 3 šaukštų
    • svogūnai: 2
    • porai: 1 didesnio
    • česnakas: 3 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • bulvės: 6 (didelių)
    • fetos sūris: 250 gramų
    • tarkuotas parmezanas: 150 gramų
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    • rozmarinas: kelių šakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtą vištieną supjaustome, įtriname druska, pipirais bei apskrudiname šiek tiek svieste.
  2. 2. Svogūnus ir porą supjaustome griežinėliais, česnakus sugrūdame ir kepkame karštame aliejuje, kol suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet bulves gerai nušveičiame šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepame orkaitėje taip, kad būtų dar kietokos.
  5. 4. Atvėsiname, nulupame ir supjaustome griežinėliais.
  6. 5. Po to pailgą kepimo formą patepame aliejumi, išdėliojame dalį bulvių griežinėlių, beriame kapotų rozmarinų spygliukų, vištienos kubelių, parmezano, klojame porų ir svogūnų sluoksnį, beriame druskos, pipirų ir vėl bulvių. Sluoksniuojame, kol baigsis visi produktai.
  7. 6. Ant viršaus beriame trintą fetą.
  8. 7. Paruoštą patiekalą užklojame su kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes.
  9. 8. Prieš pat kepimo pabaigą popierių nuimame, kad apskrustų viršus.
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame!
Kiniška vištiena su medumi ir daržovėmis
(12)
Vištiena medaus ir sojos padaže
(1)