Vištiena medaus ir sojos padaže

2024-01-27 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena medaus ir sojos padaže
Vieni iš pačių mėgstamiausių patiekalų su vištiena yra tie, kuriuos gaminu azijietišku stiliumi, su saldžiarūgštėmis daržovėmis ir padažu. Vakar dienos pietums itin panašiai -  vištiena su morkomis ir žirneliais medaus ir sojos padaže. Taip be proto skanu, kad galima pirštelius apsilaižyti.

Beje, neseniai rodžiau kaip kepti česnakines vištienos kulšeles su medumi ir soja. Mums taip pat be galo patiko!

Ingredientai

    • vištienos šlaunelių mėsa / filė: 500 gramų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštleio
    • saldžiosios paprikos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kukurūzų krakmolas (apvoliojimui)
    • aliejus (kepimui)
    • sezamo sėklos (pabarstymui)
    Padažui:
    • morkos: 2
    • šaldyti žirneliai: 2 saujų
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • aštrus padažas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. 2. Pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Sudėkite į maišelį. Ten pat suberkite krakmolą.
  3. 3. Pripūskite į maišelį oro, užsukite maišelį, kad oras neišeitų ir gerai pakratykite. Šitaip vištiena tolygiai apsigaubia krakmolu.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną, kol gražiai apskrus bei iškeps.
  5. 5. Atidėkite vištieną į šalį.
  6. 6. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis arba šiaudeliais, kaip jums patogiau ir labiau norisi.
  7. 7. Morkas sudėkite į keptuvę, kur kepė vištieną ir pakepinkite, kol šiek tiek apskrus.
  8. 8. Suberkite žirnelius ir sudėkite vištienos gabaliukus.
  9. 9. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas sutirštėja.
  10. 10. Į lėkštes dėkite virtus ryžius, ant viršaus vištienos ir daržovių gabaliukus, pabarstome sezamo sėklomis.
  11. 11. Patiekite ir skanaukite!
Tailandietiški makaronai su vištiena
(1)
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
(9)