1. Pradžioje į didesnį dubenį persijojame miltus, kepimo miltelius bei maistinę sodą. Tada kitame dubenyje sumaišome abiejų rūšių cukrų.
2. Ištirpintą sviestą pilame ant cukraus bei gerai išplakame. Po vieną įmušame abu kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdamos.
3. Tuomet šakute sutriname gerai prinokusius bananus. Bananų masę įmaišome į cukraus bei kiaušinių plakinį, suberiame susmulkintus graikinius riešutus.
4. Po to skystą masę po truputį, nuolatos maišydamos, supilame į miltus. Maišome tik tol, kol dings miltai. Svarbu nepermaišome.
5. Kepimo indą patepame su sviestu, pabarstome miltais, supilame tešlą.
6. Bananų duoną kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60-90 minučių. Ar kepinys jau iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Jei kepant duonelės viršus ima pernelyg staigiai rusti, viršų pridengiame folija. Skanaujame!
Irena
Nuostabus skonis! Šeimos nariams ši duona skalsesnė net už pyragą. Asmeniškai man, kepant šią bananų duoną visada reikia pridengti folija. Čia gal nuo orkaitės priklauso:) O šiaip pakankamai lengvai pagaminau. Ačiū už receptą!
Atsakyti
Irena
Atsakyti