Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje

2022-02-02 Autorius Genrik Pavliukianec

Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Tikrai nepameluosiu pasakęs, kad kai pas mus yra gaminami cepelinai, kugelis arba bulviniai blynai yra tikrų tikriausia šventė. Šie patiekalai visada suteikia labai daug laimės. Tad šį kartą Jums papasakosiu kaip pasigaminti ne įprastus bulvinius blynus keptuvėje ar orkaitėje, o kamado tipo grilyje. Man asmeniškai tokie blynai gaunasi daug skanesni, o ir pats gamybos procesas labai malonus. Pamėginkite visu procesu pasimėgauti ir Jūs, o po to galėsite lepintis ir fantastiškai skaniu patiekalu. :)

Beje, kaip paruošti kugelį kamado grilyje, rasite čia.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvių: ~2 kilogramų
    • svogūnų: 2 (vid. dydžio)
    • kiaušinių: 1
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • kambario temperatūros pieno: 100 mililitrų
    • druskos
    • pipirų
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sutarkuojame bulves.
  2. tarkuojamos bulvės
  3. 2. Tada sutarkuojame svogūnus ir juos sumaišome kartu su bulvėmis.
  4. tarkuojami svogūnai
    Reklama
  5. 3. Į bulvių tarkius įmaišome visus likusius nurodytus ingredientus.
  6. 4. Patarimas: Faršą geriausia susimalame patys, šitaip patiekalas gausis skanesnis.
  7. malamas kiaulienos faršas
  8. 5. Faršą sumaišome su druska, pipirais ir česnakais.
  9. 6. Įkaitiname anglis.
  10. 7. Pasiruošiame keptuvę ir joje įkaitiname aliejų.
  11. įkaitintas aliejus keptuvėje - kamado
  12. 8. Į keptuvę dedame bulvių tešlą (man tilpo 6 blynai).
  13. bulvių tešla kamado
  14. 9. Ant viršaus dedame maltos mėsos.
  15. bulviniai blynai su malta mėsa kamado
  16. 10. Ir ant viršaus vėl uždedame bulvių tarkių.
  17. bulviniai arba kėdainių blynai su faršu kamado grilyje
  18. 11. Uždarome grilių ir palaukiame, kol blynų apačia gerai apskrunda.
  19. 12. Kai apačia apskrunda, atidarome grilių ir apverčiame blynus.
  20. bulviniai blynai kamado
  21. 13. Tada keptuvę uždengiame dangčiu, vėl uždarome grilio dangtį ir toliau leidžiame kepti.
  22. 14. Kai jau blynai iškepa, išimame juos iš keptuvės.
  23. iškepti bulviniai blynai kamado
  24. 15. Galite pradėti kepti antrą porciją.
  25. 16. Patarimas: Vietoje maltos mėsos įdaro, galite rinktis ir kitą pamėgtą įdarą - šoninę, sūrį ar panašiai.
  26. 17. Patiekite su grietine, mėgstamu padažu arba vienus ir skanaukite! ;)
  27. 18. Pastėbėjimas: Visą gamybos procesą galite stebėti ir žemiau pateiktame video.
  28. 19. Rekomendacija: Daugiau bulvinių blynų receptų rasite: Bulviniai blynai.