Britai tokį jorkšyro pudingą įprastai valgo su jautienos kepsniu, bet pritaikymo galimybių - tikrai labai daug. Itin skanu valgyti su įvairiausiomis salotomis, mišrainėmis arba net įvairiais saldžiais įdarais (tuo atveju į tešlą dar reikia įdėti vieną šaukštą cukraus).
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 pudingų.
1. Pirmiausia kiaušinius, pieną, miltus ir druską gerai išplakite dubenyje.
2. Tuomet perpilkite į ąsotėlį arba stiklinę su snapeliu ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 220C laipsnių temperatūros.
4. Imkite keksiukų formeles (geriausia būtų silikonines, nes šitaip pudingai tikrai neprikeps), įdėkite į jas po mažą gabaliuką sviesto ir dėkite į orkaitę. Jeigu naudojate metalines formeles, iš pradžių jas dedame į orkaitę be sviesto, kad įkaistų, tik po to įdedame sviesto ir 60 sekundžių palaikome orkaitėje.
5. Kai jau sviestas išsilydo, ištraukite formeles, greitai patepkite kraštus išsilydžiusiu sviestu ir pilkite pudingo tešlą. Ji turėtų užpildyti maždaug trečdalį kiekvienos formelės. Tai reikia daryti kaip įmanoma greičiau, kad formelės neatvėstų.
6. Uždarykite orkaitę ir jos neatidarinėję bent 15 minučių, nes kitaip pudingas sukris.
7. Po 15 minučių išjunkite orkaitę ir palikite pudingus pailsėti dar apie 5 minutes. Iškepę pudingai turėtų būti geltoni ir apskrudę, o viduje minkšti bei purūs.
8. Patiekite su kuo tik norisi. Aš šį kartą naudojau pikantišką mišrainę. Taip pat itin skanu valgyti su sultiniu.
9. Rekomendacija: Daugiau pudingo receptų rasite: Pudingo receptai.