Prancūziškas bulvių ir burokėlių apkepas su gruyere sūriu

2023-09-20 Autorius WorldRecipes.lt

Prancūziškas bulvių ir burokėlių apkepas su gruyere sūriu
Burokėliai - tai labai vertinga daržovė kiekvieno žmogaus organizmui, vis kartoju sau, kad reikia jų dažniau valgyti, bet nedaug žinau būdų kaip juos skaniai paruošti... Tad neseniai išmėginau prancūziško bulvių apkepo versiją, į kurią dar papildomai įeina ir burokėliai, ir nuostabus gruyere sūris. Patiko ne tik man, bet ir visai šeimai. Tikrai šis patiekalas bus kartojamas ne vieną kartą. Drąsiai dalinuosi receptu, nes esu tikra, kad norėsite išsisaugoti jį ateičiai. Tad mėginkite jau šiandien!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šviežių bulvių: 4
    • burokėlių: 2-3
    • Gruyere sūrio: ~50 gramų
    • česnako: 3 skiltelių
    • sviesto: 20 gramų
    • grietinėlės: 500 mililitrų (arba grietinės)
    • pieno: 100 mililitrų
    • čiobrelių, kvapiųjų pipirų
    • muskato riešuto, gvazdikėlių
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną su grietinėle užkaiskite puode.
  2. 2. Česnako skilteles sutraiškykite peiliu (neluptas), sumeskite į puodą, kartu įdėkite čiobrelių, kvapiųjų pipirų, porą gvazdikėlių ir truputį malto muskato riešuto.
  3. Reklama
  4. 3. Viską užvirkite ir nukelkite porai minučių pastovėti.
  5. 4. Per tą laiką plonais griežinėliais supjaustykite bulves ir burokėlius. Jei bulvytės šviežios jų galite ir nelupti, tik svarbu viską supjaustyti kuo ploniau, kad riekelės būtų tarsi peršviečiamos - šitaip jos ir geriau iškeps, ir skaniau įsigers padažo.
  6. 5. Keraminę kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją sluoksniais dėkite bulves ir burokėlius, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska bei pipirais.
  7. 6. Pieno ir grietinėlės padažą perkoškite per sietelį ir juo užpilkite daržoves.
  8. 7. Užbarstykite stambiai tarkuoto sūrio ir kepkite maždaug 45-50 minučių 190 laipsnių temepratūros orkaitėje.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)
Kugelis su kiaulės koja
(4)
Bulvių ir poro maltinukai, kepti keptuvėje
(3)