Itališka Antipasti užkandėlė: Caponata, Caprese ir Insalata

2024-01-01 Autorius WorldRecipes.lt

Itališka Antipasti užkandėlė: Caponata, Caprese ir Insalata
Šiuos užkandžius nusižiūrėjau Italijoje ir man viena draugė papasakojo kaip viskas yra gaminama. Tikrai nėra sudėtingas, o rezultatas labai geras. Mėginkite, jei mėgstate įnešti kitų pasaulio virtuves ir į savąją. Aš asmeniškai tai labai mėgstu daryti! 

Ingredientai

    Itališkam baklažanų troškiniui Caponata:
    • baklažanų: 1
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • salierų stiebų: 1
    • pomidorų: 2
    • česnako: 6 skiltelių
    • alyvuogių alieajus
    • balzaminio acto: ketvirtadalio stiklinės
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    Salotos Insalata:
    • salotų lapų (gali būti miksas): 1 saujos
    • raudonųjų svogūnų: 0,5
    • morkų: 1
    • juodųjų alyvuogių
    • alyvuogių aliejaus
    • balzaminio acto Modena
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    Itališkas Caprese užkandžiui:
    • pomidorų: 1
    • mocarelos: 125 gramų
    • bazilijų: 1 saujos
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Itališkas baklažanų troškinys Caponata: Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite susmulkintus svogūnus, česnakus ir salierą.
  2. 2. Kai jau daržovės suminkštėja - dėkite baklažanų riekeles ir apkepkite, kol suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Pagardinkite druska, pipirais ir supilkite padažus, nuluptus ir susmulkintus pomidorus, šlakelį vandens. Patroškinkite ant mažos kaitros, kol padažas taps tamsus ir tirštas (bet iš kitos pusės nereikėtų persistengti ir daržovių visai suvirti į košę).
  5. 4. Italai rekomenduoja atvėsinti 2 valandas kambario temperatūroje ir tik tuomet patiekti.
  6. 5. Troškinį galite laikyti šaldytuve uždarame inde savaitę.
  7. 6. Salotos Insalata: Salotoms recepto, galvoju, visai nereikia. Sumaišykite tiesiog viską tarpusavyje ir patiekite su duonos traškučiais.
  8. 7. Itališkas Caprese užkandis: Patiekite prie kitų patiekalų taip, kaip matote mano nuotraukoje. :)
Turkiški Kibbe kebabai iš maltos jautienos
(1)
Gruziniška duona khatchapuri
(2)
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)
Maltos jautienos stir-fry
(1)
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
(1)