Maltos jautienos stir-fry

2024-11-22 Autorius IPKitchen

Maltos jautienos stir-fry
Maltos jautienos stir-fry - tai gardus ir kvapnus patiekalas, kuriame susilieja sultingo faršo ir šviežių daržovių skoniai. Jį išskirtiniu paverčia sodrus, subalansuoto saldžiarūgščio skonio padažas, kuriame puikiai dera sojos padažo sūrumas, pomidorų padažo sodrumas, medaus saldumas, ryžių acto gaivumas ir Sriracha padažo aštrumas. Karamelizuotas padažas suteikia faršui švelnią glazūrą, suteikdamas kiekvienam kąsniui ypatingo intensyvumo.

Šis patiekalas ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir yra itin universalus – puikiai dera su virtais ryžiais, makaronais, šviežiomis salotomis ar trumpai apkeptomis daržovėmis. 

Redaktorės Vaidos komentaras
- gardus, jaukus, sušildantis patiekalas, pilnas skonio. Patiks visiems tokio tipo maisto mėgėjams, bet taip pat sužavės ir visus naujų skonių ieškotojus. 

Ingredientai

    • Jautienos faršas: 500 g
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Morkos: 1 vnt.
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Saldžioji paprika: 0,5 vnt.
    • Čili pipirai: pagal skonį (nebūtina)
    Padažui:
    • Sojos padažas: 3 valg. š.
    • Pomidorų padažas: 3 valg. š.
    • Medus: 2 valg. š.
    • Ryžių actas: 2 valg. š.
    • Sriracha padažas: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
  2. 2. Morką sutarkuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Papriką supjaustyti kubeliais.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti pjaustytą svogūną, papriką, tarkuotas morkas ir įspausti česnako skilteles.
  6. 5. Kai daržovės apkeps, sudėti faršą.
  7. 6. Kepti maišant kol faršas bus pilnai iškepęs.
  8. 7. Padažui paruošti visus ingredientus sumaišyti dubenėlyje.
  9. 8. Paruoštą padažą supilti ant faršo su daržovėmis. Pakaitinti šiek tiek, kol padažas karamelizuosis. Sudėti smulkintą čili pipirą.
  10. 9. Patiekti su ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis.
Jautienos šonkauliukai su BBQ padažu kepti orkaitėje
(9)
Karštos jautienos salotos su feta sūriu
(1)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)
Jautienos mėsainis su paprikų padažu
(1)
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
(1)
Kaip iškepti tobulą jautienos antrekotą be kaulo?
(4)