Lengvas braškinis tortas

2018-05-30 Autorius Jurgitos skanumai

Lengvas braškinis tortas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušinių: 3
    • cukraus: 150 gramų
    • miltų: 110 gramų
    • bekvapio aliejaus: 50 mililitrų
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotos apelsinų žievelės: 1 valgomojo šaukšto
    • apelsinų sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    Morenginiam sluoksniui:
    • kiaušinių baltymų: 3
    • cukraus: 100 gramų
     Kremui:
    • grietinėlės: 300 mililitrų
    • maskarponės sūris: 200 gramų
    • vanilės ankščių: 1
    • apelsino žievelių: iš 1 vnt.
    • miltelinis cukrus: 50 gramų
     Braškių tyrei:
    • braškių: 250 gramų
    • miltelinio cukraus: 30 gramų
    • apelsino tarkuotų žievelių: iš 1 vnt.
    Papuošimui:
    • braškių: 300 gramų
    • šviežių metų lapelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš vakaro aromatizuojame grietinėlę: vanilės ankštį įpjauname įstrižai peiliu, praskleidžiame, bukąja peilio puse išskobiame sėklas bei viską - ir ankštį, ir sėklas - įmetame į grietinėlę. Nupjauname apelsino žievelę (tik oranžinį sluoksnį).
  2. 2. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruošiame dvi 20 centimetrų skermens kepimo formas - išklojame jų dugnus su kepimo popieriumi. Ant atsegtos formos dugno klojame popieriaus lakštą, tada uždedame formos žiedą ir susegame, o išlindusius popieriaus kraštus apkerpame. Į plakimo indą įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, druską bei plakame iki tirštos, purios masės. Toliau plakdamos supilame aliejų, apelsinų sultis bei suberiame apelsinų žieveles. Viską dar paplakame kelias sekundes, kad gerai išsimaišytų. Į plakinį šaukštu ar mentele įmaišome miltus bei kepimo miltelius.
  3. Reklama
  4. 3. Kad baltymai gerai išsiplaktų, indai bei plakiklis privalo būti sausi, neriebaluoti, todėl reikia krupščiai juos iššluostyti popieriniaia rankšluosčiais. Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų.
  5. 4. Tuomet paruoštą biskvitinę tešlą padaliname į dvi lygias dalis bei supilame į kepimo formas. Ant viršaus atsargiai paskleidžiame morengo sluoksnį, šaukštu švelniai palyginame viršų. Dedame į orkaitę bei kepame maždaug pusvalandį. Išimame biskvitą iš orkaitės, pradžioje 15 minučių vėsiname formoje, paskui iš jos išimame ir padedame atvėsti ant grotelių.
  6. 5. Įdarui skirtas braškes (250 gramų) sutriname su cukrumi bei apelsinų žievelėmis. Iš tortui papuošti parinktų braškių išrinkame bei atidedame gražesnes - jos bus skirtos viršui, o kitas supjaustome.
  7. 6. Grietinėlę išimame iš šaldytuvo, nukošiame. Maskarponę sukrečiame į plakimo indą, lėtai sumaišome su milteliniu cukrumi. Gerai išmaišiusios supilame grietinėlę bei plakame, pradžioje lėtai, vėliau greitį padidiname. Plakame, kol kremas sutirštėja.
  8. 7. Dedame biskvitą morenginiu sluoksniu į viršų, užtepame dalį kremo - kitą paliekame viršui. Ant kremo užpilame dalį braškių tyrės bei sudėliojame supjaustytas braškes. Užvožiame kitą biskvitą taip pat morenginiu sluoksniu į viršų. Ant viršaus vėl tepame kremo. Viršų galite papuošti sveikomis arba pjaustytomis braškėmis. Tortą atsargiai užpilame arba pašlakstome braškių tyre. Mėtų lapeliai - paskutiniai torto akcentai. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau braškinių tortų receptų rasite: Braškiniai tortai.
Lengvas braškinis tortas
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)
Sodrus kavos tortas
(13)
Nekeptas citrininis tortas
(4)